Els millors jugadors de billar americà es citen a Mollet

L'Open Catalunya se celebrarà divendres, dissabte i diumenge al Mercat Vell

Esports

Foto de família a la presentació de l'esdeveniment
Foto de família a la presentació de l'esdeveniment | Ajuntament de Mollet

Campions del món, d'Europa, d'Espanya (com l'actual, Juan Antonio Pina) i de Catalunya de billar americà es donaran cita divendres, dissabte i diumenge al Mercat Vell de Mollet del Vallès per participar en la 9a edició de l'Open Catalunya. 

En total, hi haurà 128 billaristes. Entre ells hi seran Nacho Schmit, un cop campió del món, 3 d'Espanya i 4 de Catalunya; Quim Reyes, un cop campió del món, 2 d'Europa i 3 de Catalunya o Ivan Belmonte, 2 cops sotscampió del món i 2 d'Espanya. Hi haurà tres categories: Catalunya, Parella Escocesa i Popular. 

El president de l'Associació Molletana de Billar Americà (AMOBA), Gerard Cam, va explicar dimarts a la presentació de l'esdeveniment que "aquest cartell demostra l'evolució d'aquest campionat que va néixer ara fa nou anys quan un grup de gent boja per aquest esport i que preparava lligues va creure que a Mollet es podia fer alguna cosa més important".

El campió del món, Nacho Schmit, va dir que"el tracte que sempre rebem de l'organització i de la ciutat sem`re ha sigut molt bo. Estem parlant d'un campionat de referència a Espanya i d'una fita esperada durant tot l'any per l'elit del billar espanyol".

Per últim, l'alcalde de Mollet del Vallès i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, va destacar "l'estima per aquest esport i per la ciutat d'una gent que de forma voluntària i altruista van decidir posar en marxa el que avui és un esdeveniment de nivell mundial".

Edicions locals