A presó tres homes que van robar a punta de pistola en un supermercat de Granollers

Se’ls atribueixen cinc robatoris violents amb armes de foc, dels quals van obtenir un botí de quasi 30.000 euros en efectiu

Societat

Als detinguts se'ls acusa de ser presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal - Foto: Mossos d'Esquadra
Als detinguts se'ls acusa de ser presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal - Foto: Mossos d'Esquadra

Granollers

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes de 31, 40 i 41 anys quan intentaven robar la caixa d'un supermercat de Granollers, on hi havien accedit per un forat fet a la teulada del local. Se'ls acusa de ser presumptes autors de delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i pertinença a organització criminal.

Els membres d’aquest grup criminal s’havien especialitzat en robatoris violents a establiments i empreses i, del març al juny d’enguany, van robar en una empresa de Sant Feliu de Llobregat, dos establiments de menjar ràpid de Sant Andreu de la Barca i dos supermercats de Calafell i Granollers, sempre amb violència sobre els treballadors responsables dels diners en efectiu.

Cadascun dels membres tenia la seva tasca molt ben definida i la manera d'actuar era sempre la mateixa: els dies previs a l’assalt vigilaven tant l'establiment que pretenien robar com tota la zona, i recollien informació relacionada amb els horaris, la quantitat de treballadors presents en el moment del tancament de l’establiment, vies d’entrada i sortida de la zona de caixes i les vies de fugida en vehicle.

El dia del robatori els lladres feien l'atracament violent exhibint armes curtes o instruments perillosos de forma molt violenta i sotmetien les víctimes a agressions físiques directes, els lligaven amb brides i sota amenaça de l’ús de l’arma de foc els obligaven a dir els codis de seguretat de les caixes fortes dels establiments.

Durant la fase d’investigació, els mossos van identificar els vehicles emprats en els robatoris, així com els membres que formaven el grup i finalment els van detenir in fraganti el 23 de juny. A la detenció també van participar unitats d‘ordre públic, donada la violència habitualment emprada pels lladres i que sempre anaven armats en els robatoris que perpetraven. 

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Edicions locals