L’alumnat del casal de l’escola Interdansa de la Garriga neteja el bosc del Malhivern

L'Ajuntament recorda la necessitat de fer aquestes jornades de neteja, que al municipi es fan periòdicament

Societat

Els nens i nenes del casal, durant la jornada de neteja
Els nens i nenes del casal, durant la jornada de neteja

la Garriga

Nenes i nens del casal d’estiu de l’escola Interdansa han participat, aquest matí de divendres 20 de juliol, en una jornada de neteja del bosc del Malhivern, a tocar de la Vil·la Romana de Can Terrers.

Un total de 58 nenes i nens d’entre 3 i 12 anys i 8 monitors han estat passejant pel bosc i recollint totes les deixalles que han anat trobant: plàstic, papers, envasos, restes de runa… Un cop recollits els residus, els han classificat en diferents bosses, per tal que puguin ser tractats o reciclats com pertoca.

Abans, la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Garriga, Neus Marrodan, ha explicat als infants on i com han de llençar les escombraries i què cal fer si es troben deixalles fora del seu lloc o si es volen llençar trastos.

La iniciativa ha sorgit de la mateixa escola, que ha volgut cooperar així amb el poble i l’ecologia. Enguany, el casal d’estiu d’Interdansa es diu La clau secreta i el seu objectiu és “aportar a l’alumnat els valors de reduir, reutilitzar i reciclar”, segons Oriol Bassols, monitor de l’escola i impulsor de la iniciativa.

La regidora també ha recordat la necessitat d’aquestes jornades de neteja, que al municipi es fan periòdicament, i ha destacat la importància de transmetre als més petits el missatge de no llençar escombraries al bosc.

La jornada ha acabat amb una actuació de les nenes i nens a la plaça de Can Dachs, una flashmob titulada Mi madre tierra.

Edicions locals