Pere Rodríguez assumeix l'alcaldia de Montmeló amb "entusiasme i il·lusió"

En la mateixa sessió plenària també es va acomiadar Antoni Guil com a regidor del municipi

Política

Pere Rodríguez jurant el càrrec
Pere Rodríguez jurant el càrrec

"Avui és el dia en què aquest noi del Sant Crist, gràcies a la confiança i el suport de molta gent, ha arribat a l'alcaldia del seu poble de sempre". Així es va expressar dissabte el nou alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, en la sessió plenària en què va sortir escollit com a alcalde, amb sis vots, els mateixos que Jordi Manils (ICV-EUiA-E), i Albert Monserrat (ERC) en va rebre un. Tots tres partits van tenir tants vots com regidors, en una Sala de la Concòrdia plena a vessar.

Rodríguez també va expressar les seves primeres sensacions, en un ple en què va tenir paraules d'agraïment cap a familiars, amics, companys i treballadors de l'Ajuntament: "assumeixo l'alcaldia amb tot l'entusiasme i la il·lusió dels meus 42 anys amb el bagatge acumulat d'experiència i coneixement que m'ha donat la meva preparació, però sobretot amb la voluntat i el coratge de ser digne del meu poble i de la seva gent. Des d'avui i fins que el poble ho vulgui, treballaré sense descans pel meu municipi: els meus dies, les meves nits i els meus pensaments ja no són meus, des d'avui són de Montmeló i per Montmeló".

En el ple Monserrat va explicar que la seva candidatura com a alcalde tenia l'objectiu de "refermar la intenció dels ciutadans que ens van donar el seu suport el 2015. Hem fet un vot pel nostre projecte de poble i en el que hem treballat des del govern i ara des de l'oposició i fem una clara aposta pel nostre model de poble i país, el qual hem defensat aquests últims tres anys i seguirem defensant aquests darrers mesos de legislatura". També va assegurar que amb l'elecció del nou alcalde espera que es puguin "seguir trobant fórmules de cooperació amb tots els grups del consistori per poder tenir les millores necessàries que beneficiïn els ciutadans del nostre municipi".

Manils, per la seva banda, va afirmar que l'actitud del seu partit correspondrà amb la que tingui el govern: "respondrem diàleg amb diàleg i respondrem treball conjunt amb treball conjunt, però també respondrem qualsevol intent de seguir amb la desconsideració cap a l'oposició amb tota la contundència necessària". També va recordar que en el ple extraordinari de dissabte de la setmana passada, convocat per la renúncia d'Antoni Guil com a alcalde, "es va repetir diverses vegades que acabava una etapa i començava una altra". "Aquest també és el nostre desig, que acabi una etapa que considerem negativa i que comenci una de nova on siguem capaços de fer coses diferents i d'assolir espais de diàleg i d'entesa. Que avui comenci una nova etapa o sigui només l'epíleg de l'anterior, només depèn de vostè (Pere Rodríguez), de si vol o no vol canviar coses, de si vol esforçar-se per governar des del diàleg i el consens o si vol seguir amb la confrontació".

Com a resposta al portaveu d'ICV-EUiA-E l'alcalde va reivindicar que és "un ferm creient de les aliances d'esquerres, crec que ens guien valors i principis molt similars. És possible que discrepem en com fer les coses, però sempre estaré a disposició de confrontar idees, d'arribar a acords i de trobar punts de trobada". També va tenir unes paraules dirigides als grups polítics de Montmeló que avui no són al plenari, però que ho han estat al passat i a altres que ho poden estar en el futur: "vosaltres també representeu sensibilitats concretes de la ciutadania i compto amb vosaltres per fer el projecte de poble més transversal".

Per últim, Lluís Esteban, regidor socialista i portaveu en substitució de l'ara alcalde, va explicar que "la millor opció que es podia votar és la del Pere Rodríguez, perquè és un home que entén la política com una part indestriable de la vida; considera que els servidors públics han de tenir una perspectiva de la seva funció que estigui per sobre de partits o d'afinitats personals; manté que quan es governa i s'administra s'ha de fer per tothom, la resta és sectarisme; fuig dels eslògans fàcils i recurrents, així com de les promeses cridaneres, és molt realista; creu que sempre es pot arribar a un punt d'acord a partir del qual es poden teixir aliances i pactes; és un home molt preparat acadèmicament, i no poc; i coneix l'empresa privada, la funció pública i ara a més és emprenedor".

Antoni Guil passa el relleu a Pere Rodríguez

Darrer ple d'Antoni Guil

El ple de dissabte també va servir per acomiadar l'alcalde sortint Antoni Guil com a regidor del municipi. Guil va tenir paraules cap a les crítiques de Manils al seu mandat: "estic convençut que aquesta etapa negativíssima pel nostre municipi la superarem". Cap al seu substitut: "Pere, compta amb mi amb tot el que necessitis, estic a la teva disposició. Espero que hagis tingut i que continuïs tenint el relleu que jo no vaig tenir. Amb mi pots comptar-hi sempre". I es va mostrar content i satisfet per la seva etapa al consistori: "ha estat un honor poder ser regidor d'aquest Ajuntament en dues etapes. Per mi és un honor poder marxar avui com toca, i no al 1999, quan segurament no es corresponia ni amb el moment ni amb el que jo personalment volia, però avui sí que marxo satisfet d'haver prestat un servei al meu poble".

Rodríguez, que també va substituir Guil en l'acta de regidor el 1999, va assegurar que continuarà comptant amb ell: "n'abusaré tant com em deixis".

Per últim, també es va anunciar que Imanol Martín, primer secretari de la JSC al Vallès Oriental, substituirà Guil com a regidor del municipi.

Edicions locals