La Garriga impulsa la campanya 'Festa lliure. Fes-te lliure' per festa major

S’editaran cartells i pancartes explicant que tothom és lliure de ballar, vestir i estimar com vulgui

Societat

La Garriga impulsa la campanya 'Festa lliure. Fes-te lliure' per festa major
La Garriga impulsa la campanya 'Festa lliure. Fes-te lliure' per festa major

la Garriga

Sota el lema Festa lliure. Fes-te lliure s’engega per tercer any el protocol que durant les nits de festa major de la Garriga vol sensibilitzar, prevenir i atendre els possibles casos de sexisme i agressions sexuals que es donen en espais d’oci nocturn.

La campanya, liderada des del Pla C-17 i l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, preveu accions com un circuit d’atenció que compta amb la complicitat de les entitats que gestionen barres i que estableix com s’ha d’actuar en funció del tipus d’agressió.

D’altra banda, s’augmentarà la il·luminació dels voltants de l’espai Nits de la Doma i es tindrà cura que la música que es punxa entre concerts eviti lletres que enalteixen uns models de feminitat i masculinitat o d’amor que justifiquen el masclisme i les actituds lgtbifòbiques. A més, actuaran grups musicals composats per dones, així com dj feministes.

També s’ha programat un taller d’autodefensa per dones, que tindrà lloc divendres 3 d’agost, de 17 a 20 h, al Teatre de la Garriga – El Patronat. Les inscripcions es poden fer a través del web municipal. I pels aficionats i aficionades a la fotografia, torna a posar-se en marxa el concurs d’Instagram.

Pel que fa a la campanya gràfica s’editaran cartells i pancartes explicant que tothom és lliure de ballar, vestir i estimar com vulgui, per exemple, així com què cal fer en cas de patir o ser testimoni d’aquest tipus de violències, entre altres accions.

Tant el lema com algunes de les accions que es faran sorgeixen de propostes de la ciutadania que va participar en la definició de la campanya, en els mesos d’abril i maig.

Edicions locals