Henkel construirà un nou magatzem automàtic d'última generació de 24.000 m2

L'actuació permetrà envesar detergents líquids d'una manera més ràpida i sostenible

Economia

Henkel construirà un nou magatzem automàtic d'última generació de 24.000 m2
Henkel construirà un nou magatzem automàtic d'última generació de 24.000 m2

Montornès del Vallès

La multinacional Henkel, amb seu a Montornès, ampliarà les seves instal·lacions de Riera Marsà amb una nova línia de producció i un nou magatzem automàtic d'última generació que es convertirà en el nou centre logístic del sud d'Europa per a la divisió de Laundry & Home.

Aquest projecte s'emmarca dins de l'estratègia 2020+ de la companyia, que inclou l'aposta per la digitalització i la indústria 4.0. Això implica una forta inversió per a la unitat de negoci amb la qual la companyia va iniciar la seva trajectòria empresarial fa més de 140 anys.

La nova línia de producció que es construirà serà per a l’envasat de detergents líquids i suposarà l'ampliació de la capacitat productiva de la planta de detergents amb més velocitat d’envasat i amb una producció més sostenible.

A més, els detergents líquids de les marques Wipp Express, Dixan i Micolor estrenen una nova fórmula un 24% més concentrada, que es presenta en noves ampolles i amb menor pes, fet que contribueix a optimitzar el transport i a reduir les emissions de CO2 sense impactar en l'efectivitat dels seus resultats.

A més, la nova formulació també contribueix a reduir el consum d'aigua en el procés productiu i la quantitat de residus generats, ja que també es redueix la quantitat de plàstic utilitzat per dosi.

El projecte suposarà l'ampliació de la capacitat logística amb un nou magatzem automàtic de 24.000 m2, que disposarà d'una secció totalment robotitzada i una altra de funcionament més convencional amb activitats de picking i copacking.

Igualment, el centre de distribució estarà completament integrat amb la part productiva i el magatzem actual amb avançats sistemes de comunicació i automatització. El nou magatzem podrà moure més d'1 milió de palets per any i estarà totalment operatiu el 2020. Amb aquesta innovació, el procés d'emmagatzematge i distribució serà molt més eficient i convertirà la planta de Montornès en el centre de referència de la companyia per al sud d'Europa.

El centre de producció de Henkel a Montornès, amb més de 50 anys d'activitat, produeix més de 200.000 tones a l'any, dóna feina a més de 500 persones directament i indirectament i exporta a més de 60 països. Actualment s'està construint també a Montornès una nova planta de producció d'adhesius per a la indústria aeroespacial.

Jordi Juncà, director de la fàbrica de Montornès, es mostra satisfet que la planta de Montornès “hagi estat de nou escollida per ampliar les seves capacitats després de la recent inversió per allotjar el hub europeu per a la indústria aeroespacial que estem acabant de construir”.

 

Edicions locals