Els somriures arriben a l'Hospital de Granollers

El centre posa en marxa un servei de pallassos que cada dimecres visitaran els infants de Pediatria

Societat

L'Oxígena i la Botiquina, aquest dimecres a l'Hospital de Granollers - Foto: Xavier Solanas
L'Oxígena i la Botiquina, aquest dimecres a l'Hospital de Granollers - Foto: Xavier Solanas

Txell Parera

L'Oxígena, la Botiquina i el Paco Zetamol seran els tres pallassos encarregats de fer perdre la por i d'alegrar el dia als pacients més petits de l'Hospital de Granollers. Aquest mes de juliol, el centre ha activat el nou servei de pallassos que cada dimecres, de 12 a 16 h, farà somriure uns 1.700 infants tractats pels serveis pediàtrics de l'hospital.

De moment, se n'han fet algunes proves pilot i els resultats han estat "extraordinàriament bons", assegura el doctor Rafael Lledó, director general de l'Hospital. La proposta pretén "reforçar" l'equip de la unitat pediàtrica del centre i alhora "contribuir a què l'infant estigui més còmode a l'hospital i, de retruc, també la seva família", apunta el doctor Lledó, qui espera que la incorporació dels pallassos tingui resultats positius en la salut dels pacients i que també afavoreixi els espais de convivència.

Els pallassos actuaran per parelles a la planta de pediatria, a l'Hospital de Dia i probablement també ho faran aviat a quiròfan, a consultes externes i a neonatologia, de manera que abastaran tots els serveis pediàtrics del centre. De moment, la iniciativa està previst que s'allargui durant un any.

El projecte està impulsat per l'associació de comerç Gran Centre, que hi ha destinat una part dels diners recollits durant la campanya de compres nadalenques, i compta amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa, que hi ha aportat uns 25.000 euros. Els artistes pertanyen a Pallapupas, una entitat sense ànim de lucre que aposta pel teatre social i els pallassos d'hospital.

La iniciativa ha anat acompanyada de la renovació de totes les bates de l'equip de la unitat pediàtrica, que ha substituït l'habitual color blanc per dibuixos de colors.

Edicions locals