Granollers aprova el nou Pla Local d'Habitatge 2018-2023

El document inclou 33 actuacions com les subvencions per incentivar el lloguer, l'assistència al sosteniment de la llar i pobresa energètica o l'adquisició d'habitatges municipals

Societat, Política

Granollers aprova el noun Pla Local d'Habitatge 2018-2013
Granollers aprova el noun Pla Local d'Habitatge 2018-2013

Granollers

L'Ajuntament de Granollers ja ha aprovat inicialment el nou Pla Local d'Habitatge (PLH) pel període 2018-2023. Ho va fer al ple municipal d'ahir dimarts amb els vots a favor de PSC, Ciutadans i PP, i l'abstenció de PDCat-Demòcrates, ERC i Crida-CUP.

El Ple d'ahir va aprovar inicialment el Pla Local d'Habitatge de Granollers, per al període 2018-2023, que d'aquesta manera queda ara sotmès a informació pública durant 30 dies. Es tracta d'un pla amb tres objectius generals: facilitar l’accés i el sosteniment de l’habitatge; actualitzar i millorar el parc d'habitatges; i desenvolupar polítiques d'habitatge a la conurbació de Granollers. En total, 33 actuacions com les subvencions per incentivar el lloguer, l'assistència al sosteniment de la llar i pobresa energètica i l'adquisició d'habitatges municipals, entre d'altres.

Es planteja com un document analític (en analitzar i diagnosticar la problemàtica municipal en matèria d’habitatge), estratègic (en definir les directrius d’actuació municipal) i de contingut operatiu (en desenvolupar i proposar programes i actuacions). Per a la seva elaboració es van fer sis sessions específiques amb ciutadania, entitats i grups municipals, un taller obert a tothom i es van recollir opinions a través d'una enquesta ciutadana.

Entre les actuacions noves que proposa el PLH hi ha la construcció d'habitatges de protecció pública de lloguer, que es preveu que es pugui dur a terme amb construcció directa per part de l'Ajuntament o mitjançant la cessió de sòl públic municipal a cooperatives d'habitatge que vulguin fer-se càrrec de l'edificació. En aquest sentit el 27 de setembre es farà una sessió divulgativa per debatre sobre aquest model de producció d'habitatge públic, a l’Oficina d’Habitatge.

Altres propostes noves del PHL són l'elaboració d'un estudi específic sobre l'habitatge desocupat a Granollers, ajuts per a la millora de l'eficiència energètica, auditories energètiques en habitatges i desenvolupament de polítiques d'habitatge tenint en compte Granollers i la seva conurbació.

L'últim Pla d'habitatge de Granollers era de 2006.

 

Edicions locals