Lliçà d'Amunt, a punt per a la 39a edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors

A més de les curses també hi haurà activitats paral·leles a l'entorn del circuit del Pinar de la Riera

Esports

Lliçà d'Amunt, a punt per a la 39a edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors
Lliçà d'Amunt, a punt per a la 39a edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors

Lliçà d'Amunt

Nombrosos pilots locals, alguns dels millors pilots de Motocròs i Enduro a escala nacional i internacional, i equips estrangers rodaran, a partir del dissabte 1 de setembre a les 19 h, 24 hores ininterrompudes demostrant la seva resistència i la de les seves màquines, en un circuit molt tècnic i exigent.

La 39a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt, organitzades pel Grup 24 Hores, tindran lloc els dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre, en el circuit que es munta per a l’ocasió al Pinar de la Riera.

La prova està oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit, la durada de la cursa i la singularitat de ser convocada i organitzada per una organització no professional amb el suport de tota la població de Lliçà d’Amunt fan d'aquestes 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors una prova única.

L’Ajuntament manté el suport a aquest acte, convertit en referent del món del motor, en una festa emblemàtica del poble i en un impacte turístic i econòmic per a la zona –hi passen el doble de persones que el cens actual de Lliçà d’Amunt–.

Aquesta edició comptarà, una vegada més, amb nombrosos pilots locals, alguns dels millors pilots de les especialitats de Motocròs i Enduro a escala nacional i internacional, i també equips estrangers -equips francesos i italians-, amb la qual cosa es confirma la internacionalització de la prova.

Dels 33 equips inscrits cal destacar l’equip Gass Racing amb els pilots del Dakar, Oriol Mena i Marc Solà, i l’equip del campió de motocross Javier García Vico, NTGRUP Team Casas 71. Cal destacar també quatre equips internacionals, un de Isla Cristina (Huelva), amb la seva tercera participació, dos equips Master 40 (és a dir, amb més de 40 anys), un equip de fèmines i un de sub-20.

Aquest últim és destacable perquè els pilots tenen menys de 16 anys i hi ha joves promeses del motor com Edgar Canet o Raúl Sánchez. Aquesta prova única fa que pilots professionals com els anomenats anteriorment participin amb pilots semiprofessionals i amateurs.

La prova d’enguany no canvia a nivell de normativa. Igual que anys anteriors es continuaran mantenint diferents categories per obrir el ventall de participants en cadascuna d’elles i així facilitar la possibilitat dels equips menys professionals a competir i imposar-se en la categoria més adequada a cadascun d’ells.

La carrera mantindrà el sistema de cronometratge online, que permet als equips disposar de tota la informació de la cursa en temps real, o l’ús del reg per evitar la polseguera que havia ocasionat algun que un altre problema a pilots i màquines.

Pel que fa a les activitats paral·leles que s’organitzen, destaquen una fira, inflables i bar a la zona del village i un complet programa d’activitats lúdiques i culturals, amb espectacles infantils i per a adults, com concerts en directe i focs artificials. Com cada any, algunes d’aquestes activitats tenen caràcter solidari, com la donació a una ONG de la recaptació de la macrotirolina que travessa part del circuit.

Durant la presentació del programa d’enguany, que va tenir lloc el passat 25 de juliol a l’ateneu l’Aliança, el president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, va reconèixer el suport dels patrocinadors, les institucions i els col·laboradors que ajuden al desenvolupament de la prova. 

 

Edicions locals