Che Sudaka, La Sra. Tomasa i The Penguins, caps de cartell a la festa major de la Roca

De divendres a dimarts, les entitats de cultura popular també prendran el protagonisme

Cultura

La Sra. Tomasa
La Sra. Tomasa

Roca del Vallès, la

A partir de divendres i fins al dimarts els actes de cultura tradicional, la música, les trobades gastronòmiques populars i els actes commemoratius de la Diada seran les protagonistes de la festa major de la Roca del Vallès.

Com és habitual, els actes organitzats per les entitats de cultura popular seran els grans protagonistes. I, de fet, seran els Trabucaires qui iniciaran el programa d'actes divendres (19 h) amb un recorregut pels carrers del centres. Seguidament (20 h) serà el torn de la cercavila dels Gegants, i a les 21 h la plaça de l’Ajuntament acollirà el tradicional pregó, que enguany anirà a càrrec de l’Associació Nostra Senyora del Rocío amb motiu del seu 15è aniversari. Tot seguit, La Colla de Diables realitzaran la Cremada de l’Ajuntament i l’entitat Toc i Foc, l’espectacle de foc Benvinguts. En acabat serà el torn del correfoc infantil.

El dissabte els Amics dels Arriers organitzaran passejades en carro per la plaça de l’Era a partir de les 11h, mentre que la plaça Sant Jordi serà conquerida pel Conglomerat per la Cultura Popular, que organitzarà tot un dia d’activitats per a petits i grans. Una altra novetat d’aquesta Festa Major serà l’esmorzar popular i l’arrossada que organitzarà la Penya Blanc i Blava a la plaça de Can Torrents. A la nit, l’associació 666 Diables de La Roca durà a terme el Correfoc, que enguany comptarà amb la colla convidada dels Diables de Ripollet.

El diumenge 9 hi haurà els actes més esbojarrats. Al migdia, la 29a Baixada de Carretons, amb sortida al carrer Montblanc i arribada a la plaça de l’Era. A les 16h, a l’espai Font de Salut hi haurà el Joc de Colles, organitzat per la Colla El Último Viaje –cal inscripció prèvia–.

Música per a tots

Els concerts són dels actes més multitudinaris de la festa i enguany el programa musical s'iniciarà divendres (23 h) a la Carpa de Festa Major de la plaça Sant Jordi, amb el Tronaos Festival on hi punxaran els dj locals David Loop i Razzo. En paral·lel, la plaça Can Torrents hi haurà Música a la Fresca amb l’actuació dels grups Marlai Acoustic i de Plants&Friends.

Dissabte els més petits xalaran de valent amb el concerts Reggae per Xics amb The Penguins. A la nit el mateix grup oferirà el seu concerts per als adults, compartint l’escenari de la Carpa de Festa Major amb Che Sudaka, Crim i el dj Rebel “R” Asta, que serà l’encarregat de finalitzar la nit.

El diumenge (20 h) a la plaça de Can Torrents hi haurà la cantada d’Havaneres amb el grup Arjau. A les 23 h la Carpa de Festa Major acollirà els concerts dels grups Porto Bello, La Sra. Tomasa i La Tribut FM.

Finalment dilluns serà el torn del Concert de Festa Major, a càrrec de l’Orquestra Marinada, a la plaça Sant Jordi, a les 20 h. Més tard, a les 23 h, actuarà l’Orquestra Nova Marinada, i tancarà el grup de versions La Factoria.

Festes gastrolúdiques

La gastronomia també tindrà un paper central a la festa. Dissabte la Penya Blanc i Blava organitza en primer lloc un esmorzar popular a les 9 h a la plaça de Can Torrents, i a les 14h, una arrossada popular. A les 12h a la plaça Sant Jordi hi haurà el concurs de truites, amb categoria infantil i per adults.

Dilluns l’associació Tronaos FC organitza la ButiFarra electrònica a la Verneda de
la Font de La Salut, a les 12 h. Finalment, dimarts al mateix espai hi haurà la fideuada popular.

Edicions locals