Torna el Festival de Jazz Castell de Montbui

Del 7 al 9 de setembre es podran viure actuacions en directe en un entorn incomparable a cost zero pel públic

Cultura

Torna el Festival de Jazz Castell de Montbui
Torna el Festival de Jazz Castell de Montbui

Bigues i Riells

El Festival de Jazz Castell de Montbui- La veu al Jazz arrencarà el 7 de setembre amb una conferència inaugural al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues a les 20 h a càrrec d'Enric Vázquez, fundador del Jubilee Jazz Club de l'Institut d'Estudi i presentador de diversos programes de jazz de RTVE.

El mateix divendres començaran les actuacions amb una jam session oberta a tothom amb Dick Them Trio, format per Jaume Vilaseca al piano, Ramon Díaz, a la bateria, i Dick Them, al contrabaix, i la cantant Mariona Blanch al Club Regasol a les 22 h.

Dick Them Hartmann és llicenciat en Jazz a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i ha tocat amb artistes de renom com Lluís Llach, María del Mar Bonet, Beth, La Salseta del Poble Sec, Coyote Dax o Nena Daconte, entre d'altres. Ara bé, tot aquell qui porti el seu instrument estarà convidat a pujar a l'escenari i improvisar.

El plat fort arribarà amb el cap de setmana. El dissabte 8 de setembre i el diumenge 9 de setembre el Castell de Montbui acollirà dos concerts i un seguit de visites guiades. Durant el festival es disposarà de servei de bar amb sopar i begudes al recinte del castell de manera excepcional.

Dissabte (20 h) començaran les visites guiades al Castell de Montbui, que es faran cada 30 minuts. A les 22 h actuarà La vella Dixiland. La formació fa més de 35 anys que volta interpretant el seu repertori de jazz clàssic. El grup ha enregistrat nou disc i ja duen més de 3.000 actuacions a l'esquena.

Diumenge, les visites guiades es faran a partir de les 11 h i les 12 h, hi haurà el concert d'Andreu Zaragoza i Magalí Sare. Una actuació fruit de la col·laboració amb l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. El duet es nodreix del repertori de l'American Songbook, de temes propis i també de la música popular brasilera. Les guitarres elèctrica i acústica de Zaragoza es fusionen amb la veu excepcional de Sare.

Tots els artistes convidats al Festival de Jazz Castell de Montbui han participat repetides vegades a festivals de jazz internacionals i nacionals de renom. Aquesta és la tercera edició del festival que vol reivindicar el patrimoni i la cultura.

Edicions locals