Crispació i incidents a la manifestació veïnal contra una família conflictiva a la Llagosta

Els membres de la família i els veïns concentrats van intercanviar insults i llançament d'objectes

Societat

La Policia va haver d'intervenir per calmar els ànims  I  Fotos: Marc Garcia
La Policia va haver d'intervenir per calmar els ànims I Fotos: Marc Garcia

La Llagosta

La concentració convocada aquest dissabte a la tarda a la Llagosta per rebutjar les agressions i accions incíviques d'una família conflictiva al municipi, la majoria d'ells menors que tenen atemorits els veïns, va acabar amb incidents davant el pis ocupat fa uns mesos per la família.

Els centenars de manifestants, convocats per les xarxes socials, es van concentrar cap a les 19.30 h a la plaça dels Drets Humans davant el pis que els membres de la família van ocupar fa uns mesos.

Durant la tarda es van viure diferents moments de tensió entre els manifestants i membres de la família que s'increpaven mútuament amb crits de "fuera, fuera" i insults. La Policia Local va haver d'intervenir en diverses ocasions. La crispació va augmentar quan membres de la família van sortir al balcó de l'habitatge des d'on van començar a llençar objectes als manifestants, fins i tot una porta, i alguns dels veïns s'hi tornaven i llençaven ous i altres objectes a l'habitatge. 

Els Mossos d'Esquadra també van haver d'intevenir. Al lloc dels fets es van personar quatre furgones del cos policial però l'ambient continuava molt caldejat. No va ser fins passades dues hores de l'inici de la concentració que l'alcalde, Òscar Sierra, present a la manifestació no va anunciar que la família ja no es trobava a l'habitatge i que havien estat traslladats a la comissaria.

Mesos d'incidents

El desencadenant de tot plegat són les accions violentes i les amenaces protagonitzades per un grup de 6 o 7 menors d’edat d’una mateixa família, especialment un noi de 13 anys que compta amb un ampli historial delictiu i té atemorits molts veïns.

Els fets es remunten a uns anys enrere, quan dues famílies nombroses van arribar a la Llagosta procedents de zones conflictives de Barcelona. Una ja va marxar-ne fa un temps, però l’altra s'hi va establir i amb el temps ha ocupat dos immobles, un al carrer Sant Francesc i un al carrer Brutau, on sovint es registren tota mena de baralles, sorolls i molèsties als veïns.

A més, des de fa un temps, el clan familiar ha augmentat amb persones vingudes de fora del poble i un grup de menors d’edat es comporta violentament amb l’entorn. 

Darrerament, els problemes de convivència generats per aquesta família s’han incrementat, sobretot pel que fa a agressions verbals, amenaces i intents d’ocupació d’habitatges

Edicions locals