L'alcalde de la Llagosta es reuneix amb el director general de la Policia pel conflicte veïnal dels darrers dies

Els aldarulls de dissabte van acabar amb tres persones detingudes i dos ferits

Societat

La família conflictiva va llançar objectes als manifestants des del balcó de casa  I  Fotos: Marc Garcia
La família conflictiva va llançar objectes als manifestants des del balcó de casa I Fotos: Marc Garcia

La Llagosta

Després de la manifestació de dissabte per la inseguretat que genera una família i de les notícies del cas en els mitjans de comunicació, l'alcalde Óscar Sierra va rebre diumenge una trucada del conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i aquest dilluns es reuneix a Barcelona amb el director general de la Policia.

L'Ajuntament ha recordat que darrerament la plantilla de la Policia Local ha estat ampliada amb més efectius, s'ha aconseguit que es destini una patrulla dels Mossos de forma exclusiva a la Llagosta i s'ha sol·licitat al Departament d'Interior més presència policial, que està a l'espera de concretar-se.

Des del consistori recorden que l'actuació dels diferents cossos policials i la col·laboració ciutadana ha evitat diverses ocupacions de pisos. A més, asseguren fonts municipals, la problemàtica de la inseguretat al poble ja ha arribat al més alt nivell d'altres departaments de la Generalitat, com el d'Afers Socials i Famílies.

Segona concentració de protesta

Diumenge a la tarda es va repetir la concentració veïnal per protestar contra la inseguretat que genera aquesta família –robatoris, agressions físiques i diversos problemes de convivència–.

En aquest cas no es van repetir els aldarulls de la tarda anterior, quan algunes persones van intentar accedir a l'habitatge i membres de la família van respondre des del balcó i es van produir llançaments creuats de cadires, fustes, vidres i altres objectes.

La batalla de dissabte es va saldar amb tres persones detingudes per atemptat a l'autoritat, danys i desordres públics, i dos ferits, un dels quals un agent dels Mossos d'Esquadra.

De moment no consta que la família conflictiva hagi tornat al mateix habitatge després que dissabte al vespre els Mossos els fessin fora de casa.

 

Edicions locals