El montmeloní Martí Torras estrena 'El tràmit' a la Polivalent

Es tracta d'una comèdia que denuncia la corrupció i falta de privacitat a les xarxes

Cultura

El montmeloní Martí Torras estrena 'El tràmit' a la Polivalent
El montmeloní Martí Torras estrena 'El tràmit' a la Polivalent | El Tràmit

La sala Polivalent acollirà diumenge (18 h) la preestrena de l'obra de teatre El tràmit, dirigida pel montmeloní Martí Torras. Amb l'estiu pel mig dificultant fer una gira, s'ha optat per fer un "stage" a Montmeló, on han assajat les darreres setmanes i on presentaran aquest espectacle que posteriorment es representarà del 12 de setembre al 14 d'octubre al Teatre Borràs de Barcelona.

Això els servirà, com explica Torras, per "conèixer les reaccions del públic abans de portar-la a Barcelona". Un director que es mostra molt "il·lusionat per jugar a casa", i que assegura que sempre que pot porta tots els seus espectacles al municipi: "el més important és que la gent del poble pugui veure les obres i que vagin al teatre".

Comèdia amb missatge social

David Bagés, Mònica Glaenzel, Àlex Casanovas, Xavier Serrano, Manel Sans i Susanna Garachana interpretaran l'escrit de Fernando Trías de Bes. Tres científics són secretament citats en unes dependències d’una Unitat d'Intel·ligència de l'Estat per elaborar un peritatge insòlit: els diuen haver trobat a un extraterrestre i els tres hauran d'interrogar-lo per dictaminar si és o no un alienígena. "Per quants diners callaries un secret d'estat?", es qüestiona aquesta comèdia d'humor negre on res és el que sembla i té molta crítica social. Torras la defineix com "una comèdia on la gent riurà, però que té girs dramàtics amb un missatge social molt important". "És una excusa per parlar de la corrupció (un tema molt present al nostre país) i de les xarxes socials (la poca privadesa i seguretat de les noves tecnologies)", afegeix.

Les entrades es poden comprar a tictactiquet.com per 12 € (entrada general), 9 € (amb carnet jove) o 7 € (jubilats i menors d'edat).

Una sala que acull grans espectacles

La sala Polivalent ha servit de "residència d'estiu" de diferents espectacles, així com ja va fer la banda montcadenca La Pegatina fa uns mesos. Durant el mes de juliol i principis d'agost, el Mag Lari ha assajat el seu nou xou i aquestes setmanes ha estat el torn del Tràmit. A tot això s'afegeix que l'entitat Montmeló Teatre i Tradició també realitza els assajos de la seva versió del clàssic de Somni d'una nit d'estiu, que presentaran al municipi  els pròxims 21, 22 i 23 de setembre.

Edicions locals