Lliçà d'Amunt dóna el tret de sortida a una festa major moguda per l'amor lliure

S'allargarà del 6 a l'11 de setembre i inclourà actes com el Va parir tour 2018, l'espectacle d'humor 'Cincuenta sombras de Andreu' o els concerts de Buhos i Ebri Knight

Societat

Cartell que anuncia la festa major de Lliçà d'Amunt 2018
Cartell que anuncia la festa major de Lliçà d'Amunt 2018

Lliçà d'Amunt

Sota el lema Estimis a qui estimis, Lliçà t’estima a tu, dijous a la tarda a la plaça Catalunya es donarà inici a la Festa Major 2018 amb la 3a Festa dels Colors (Holli Dolly) i al vespre a la Biblioteca Ca l’Oliveres es farà el pregó de Festa Major a càrrec de l’Ateneu L’Aliança, entitat guanyadora del premi Lliçanenc de l’Any 2018. Un cop acabat el pregó, es llençarà una tronada que simbolitzarà l’inici oficial de la Festa Major i es farà un brindis amb tothom. En aquell moment, s’obrirà un foodtruck street i, per finalitzar, tindrà lloc un espectacle d’humor, Cincuenta sombras de Andreu, que parodia una de les novel·les més polèmiques dels darrers anys.

El divendres a la tarda s’obrirà L’Embarraca’t, l’espai del Pinar de la Riera on entitats locals ofereixen menjar i beure, i on també s’ofereixen activitats i concerts; la primera nit hi haurà la Nit Jove on actuaran el jove DJ i productor musical lliçanenc Sfer i el prometedor discjòquei Albert González amb la sessió #Datvibes. Al vespre, a la plaça de Catalunya, se celebrarà la 32a edició del Sopar de les Àvies, el sopar de gala ple de sorpreses on s’homenatgen les àvies i el seu art de cuinar. L’Embarraca’t estarà obert des del divendres fins al dimarts, en horari de 19 a 5 h, excepte el dia 11 que finalitzarà a les 0 h.

Dissabte a la tarda hi haurà el primer concert de Festa Major amb la Chatta Orquestra, que també amenitzarà el ball a la nit. A l’Embarraca’t actuarà la banda guanyadora de la segona edició del concurs de joves bandes de música Contraband, Aldarull, a més del grup català de folk punk Ebri Knight i els DJs PDPausa.

El diumenge al matí al Pinar de la Riera tindrà lloc la Melé de Botxes de Festa Major, i a la piscina hi haurà una Masterclass de ball. A L’Embarraca’t, a la tarda tindrà lloc un espectacle infantil, Pallazzo, i a la nit, la festa I love the 80’s & 90’s a càrrec del DJ Adrià Ortega on sonaran les cançons més emblemàtiques d’aquestes dècades i el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac amb Carles Pérez, Dídac Tomàs, Andreu Presas i el Gran Germán.

El dilluns, festiu local, serà el dia especial per a la gent gran amb la 42a Festa d’Homenatge a la Vellesa. Aquest dia a la tarda hi haurà el segon concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Costa Brava, que també serà l’encarregada de fer el ball a la nit. A l’Embarraca’t també es farà un espectacle infantil a la tarda, Gelicadabra, i concerts a la nit, The Covers Band, Buhos (un dels grups festius referencials dels Països Catalans) i el DJ Tedix.

El dimarts, Diada Nacional de Catalunya, al matí es faran els actes oficials de la Diada. La Festa Major acabarà amb un espectacle pirotècnic. Durant tots els dies també hi haurà fira d’atraccions al camp del costat de l’Institut Lliçà.

El pes de les entitats

Per altra banda, entre les activitats organitzades per les entitats locals hi ha la II Ruta del Pintxo, que tindrà lloc entre els dies 1 i 7 de setembre amb veredicte l’11 de setembre; la II Roller Disco L’Aliança, el dimecres; el IV Trofeu de Karate de Festa Major, la V Challengue Massi XC Sèries de Resistència en BTT, la II Trobada de Bandes, la Cartrorifa i l’Exhibició de Patinatge Artístic, el dissabte; la XXXIV Trobada, Cercavila i Ballada de Gegants i Geganters, el diumenge; la Missa d’Homenatge a la Vellesa, el dilluns; Correfocs i la V Marxa de Torxes: Homenatge als Màrtirs del 1714, el dilluns; l’Arrossada L’Aliança Batega i el Bar de Feria Flamenca, el dimarts; i, evidentment, La Juguesca, la tradicional gimcana de proves on participa tot el poble dividit en cinc colles rivals, del 3 a l’11 de setembre, amb la Prova global, del 3 al 6, i altres proves, del 7 a l’11, entre les quals les tradicionals Cercavila el dia 8 i Estirada del tractor el dia 11 de setembre, amb el veredicte final.

Edicions locals