L’Ametlla compra l’antiga fàbrica de Feliubadaló per fer-hi un centre cívic

Els pròxims mesos es farà un procés participatiu per definir els usos del nou espai

Societat

L'antiga fàbrica de Feliubadaló està situada en un lloc cèntric del poble
L'antiga fàbrica de Feliubadaló està situada en un lloc cèntric del poble

Ametlla del Vallès

Després de mesos de llargues negociacions, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès ha comprat la nau de l’antiga fàbrica Feliubadaló. Es tracta d’una antiga nau industrial en desús que està situada en un lloc molt cèntric del municipi. La voluntat de l’equip de govern municipal és que aquest edifici sigui rehabilitat com a futur equipament cívic del poble.

Amb aquest objectiu, les properes setmanes s’iniciarà un procés participatiu per debatre els usos i espais de la reforma, per tal que el projecte arquitectònic de rehabilitació sigui adequat a les necessitats dels veïns i les veïnes de l’Ametlla.

Aquest procés comptarà també amb una jornada de portes obertes per visitar l’equipament, i reunions amb les diferents entitats i associacions per tal que diguin la seva sobre quina ha de ser la programació i ús del futur equipament i, en base a això, dissenyar la millor reforma.

La compra del equipament s’ha realitzat amb recursos propis, sense cap operació financera, provinents de les càrregues urbanístiques de la promoció de Can Draper. L’import de la compra ha estat de 287.918,28€, segons taxació de l’arquitecta municipal, i l’operació ha estat validada per la Direcció General d’Administració Local.

Des de l’Ajuntament també s’ha treballat en la recerca de recursos per afrontar la seva remodelació a partir del segon semestre del 2019, i ja es compta amb una subvenció de 100.000 € de la Diputació de Barcelona.

“La construcció d’un centre cívic a la nau Feliubadaló és un d’aquells projectes que serveixen per fer poble, per enriquir la vida del municipi i, sobretot, per posar en valor la gran tasca que fan les entitats i associacions del municipi, i serà sens dubte un dels projectes més importants dels propers anys per l’Ametlla del Vallès”. Segons paraules de l’alcalde, Andreu Gonzàlez.

La compra de la nau va ser aprovada en la junta de govern del passat 18 de juny, i la signatura de la compra es va realitzar el passat 5 de juliol de 2018.

Edicions locals