Nou servei de transport a demanda a Santa Eulàlia

La reunió informativa d’aquest nou servei tindrà lloc dimecres 12 de setembre (20 h) a La Fàbrica

Societat

El servei es posarà en marxa el 17 de setembre
El servei es posarà en marxa el 17 de setembre

Santa Eulàlia de Ronçana

L’Ajuntament de Santa Eulàlia, a través de la regidoria de Mobilitat, i l’AMTU (Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà) posaran en marxa el dilluns 17 de setembre el nou servei del TAD (Transport a Demanda) amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i l’accessibilitat als serveis bàsics de tots els veïns del municipi.

De fet, l’Ajuntament ha signat un contracte amb una taxista del municipi per tal que ofereixi aquest servei, mentre que l’AMTU, a través d'un conveni, serà l’associació encarregada de dur-ne la gestió. Aquest servei s'oferirà com a prova pilot durant quatre mesos i després se'n farà una valoració global per determinar-ne la continuïtat.

La principal novetat respecte al servei de bus urbà que havia tingut Santa Eulàlia de 2004 fins a 2011 és que aquest servei podrà recollir les persones a la porta del domicili on viuen i acostar-les fins a les parades establertes. De la mateixa manera, les persones que ho vulguin podran ser retornades fins a casa seva des de qualsevol dels punts indicats.

Per tal de fer ús d’aquest transport a domicili caldrà efectuar la reserva amb 24 hores d’antelació, trucant al telèfon gratuït 900 69 65 66, de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

D’aquest servei se’n podran beneficiar tots els ciutadans i ciutadanes que visquin o treballin a Santa Eulàlia i cobrirà la franja horària d’entre les 7 i les 20 h de dilluns a divendres. Les parades fixes seran el CAP, l’Ajuntament, La Fàbrica, La Sala, la Biblioteca, el CEIP Ronçana, el CEIP La Sagrera / Escola Bressol l’Alzina, el Pavelló / IES Vall del Tenes, Pinedes Castellet, el camp de futbol i el polígon industrial de Can Magre.

El servei de transport públic compartit, que serà una furgoneta amb capacitat fins a 8 places, garantirà el punt d’origen i destinació, tot i que podrà variar el seu recorregut en funció de la demanda dels usuaris. El cost de cada tiquet per persona i trajecte serà de 2 euros. Els menors a partir de 8 anys que hagin de viatjar sols se’ls requerirà una autorització del tutor legal que es gestionarà des de l’Ajuntament.

L’Ajuntament invertirà en el projecte 6.814,72 euros, una quantitat a la qual caldrà sumar-hi les despeses de gestió a través de l'AMTU, valorades en 600 euros fins al mes de desembre. El cost total d'aquest servei per a l'Ajuntament fins a finals d'any serà per tant de 7.414,72 euros, IVA inclòs.

Per tal de resoldre qualsevol dubte d’aquest nou servei, l’Ajuntament ha programat una reunió informativa a La Fàbrica per al proper dimecres, dia 12 de setembre, a les 20 h.

Edicions locals