Jaume Durall, de l'Ametlla, es postula per a la secretaria general de Podem

El regidor de l'Ametlla del Vallès va deixar dilluns la secretaria d'Organització

Política

Jaume Durall, regidor a l'Ametlla
Jaume Durall, regidor a l'Ametlla

Ametlla del VallèsACN

El fins dilluns secretari d'Organització de Podem Catalunya, Jaume Durall, ha decidit postular-se per a la secretaria general de la formació morada.

En una reunió de la direcció del partit dilluns a la tarda, el també regidor de l'Ametlla del Vallès (Ametlla en Comú-Entesa) va renunciar a les responsabilitats com a secretari d'Organització per tal de fer el pas de cara a les primàries que es duran a terme entre el 20 i el 23 de setembre, segons van informar fonts del partit.

Fonts properes també van apuntar que l'exsecretària de Feminismes i Coordinació interna sota la direcció d'Albano Dante Fachin, Noe Bail, sospesa si fer el pas, tot i que encara no ha pres cap decisió.

De fet, fins aquest dimecres hi ha temps per a la inscripció de precandidatures per liderar el partit i rellevar així Xavier Domènech, que va renunciar a tots els càrrecs la setmana passada.

A partir de dijous 13 de setembre es podran començar a presentar avals individuals –del 13 al 16- i avals dels espais col·legiats del partit –del 17 al 18-, fins que, el 19 de setembre es formalitzin les candidatures a la secretaria general. Els resultats de les primàries, el 24 de setembre.

Bail ja va pugnar per la secretaria general quan Domènech va optar a les primàries d'aquest abril –Durall era membre de l'equip de Domènech a la candidatura Amb tu, més Podem, mentre que Bail es va presentar per Som Podem.

La candidatura de Domènech es va imposar a l'abril amb un 72,73% mentre que Bail, en segona posició, va aconseguir un 9,09% dels vots. En tercer lloc, va quedar-hi la senadora Celia Cánovas amb 389 avals (5,93%); i van tancar els resultats Merche Gil (4,54%), Guillermo Álvarez –de Sant Fost– (4,47%) i Cristian Medrano –de Mollet– (3,25%).

 

Edicions locals