Recta final del camí de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt

Està previst que els treballs finalitzin a principis de novembre

Societat

Estat de les obres del camí de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt
Estat de les obres del camí de vianants entre Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt

Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana

Les obres de l’itinerari de vianants per connectar Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt encaren la recta final. El camí, al marge esquerre de la carretera BV-1435 en direcció a Lliçà, unirà els barris del Rieral, a Santa Eulàlia, i Can Feu, a Lliçà d’Amunt.

A l’agost va finalitzar la petita modificació de la carretera per on circulen els vehicles. En un tram s’ha hagut de desplaçar l’eix de la calçada en una llargada de 290 metres per tal de no afectar la bassa de Can Falgar. Durant l’agost també va quedar definit el traçat de l’itinerari de vianants, de manera que esl propers mesos s'encararà la recta final de les obres.

De cara a la propera setmana s’aplicarà una última capa de rodadura d’asfalt tant a la calçada com a l’itinerari de vianants, per posteriorment fer-hi una capa de pintura.

Després s'hi col·locarà una barrera de contenció mixta, feta de metall i fusta, entre la calçada i l’itinerari, la instal·lació de bancs i papereres, la indicació de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació dels diversos punts de llum. També s’ha fet una canalització soterrada des de Lliçà d’Amunt per donar pas a la fibra òptica i al gas natural.

Una de les novetats respecte a la previsió inicial de les obres serà la connexió entre les cases d’en Lluïset i l’itinerari de vianants a través d’un pas de vianants. Està previst que els treballs –que van començar a l'abril– finalitzin a principis de novembre.

El camí tindrà una llargada de 703 metres i una amplada de 2,5. El cost d’execució dels treballs és de 446.490 euros, de què l’Ajuntament de Santa Eulàlia n’aporta 67.292,90, el 15% del total. La resta va a càrrec de la Diputació de Barcelona. L’empresa constructora AMSA és l’encarregada de dur a terme les obres.

 

Edicions locals