El fotoperiodista Ramon Ferrandis dóna 464 fotografies de la detenció de Josep Maria Jové a l'Arxiu de les Franqueses

La donació s'ha produït quan fa un any de l'arrest del llavors secretari general d'Economia i Hisenda

Societat, Política

Concentració davant el domicili de Josep Maria Jové, a Corró d'Avall, durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil d'avui fa un any - Fotografia: Ramon Ferrandis
Concentració davant el domicili de Josep Maria Jové, a Corró d'Avall, durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil d'avui fa un any - Fotografia: Ramon Ferrandis

les Franqueses

El fotoperiodista Ramon Ferrandis ha donat a l'Arxiu de les Franqueses 464 fotografies de les concentracions davant del domicili de Josep Maria Jové d'avui fa just un any, quan la Guàrdia Civil va detenir l'aleshores secretari general d'Economia i Hisenda i va escorcollar casa seva, a Corró d'Avall.

El 20 de setembre de 2017, la Guàrdia Civil va entrar al Departament d’Economia i Finances i va detenir Josep Maria Jové, que ocupava el càrrec de secretari general d’Economia i Hisenda i també era president del Consell Nacional d’ERC.
 
Després de la seva detenció, la policia va dur Jové a casa seva i la van escorcollar durant més de sis hores, mentre centenars de persones es concentraven davant del domicili com a forma de protesta.
 
Ferrandis ha recollit aquests moments en gairebé 500 fotografies que permeten documentar aquesta operació judicial i policial, i que ara s'han incorporat a l'Arxiu franquesí. Setmanes enrere, el fotoperiodista també va donar una vintena de fotografies de l'1 d'octubre a Marata.

Edicions locals