El radar de tram de la C-17 caça 173 vehicles diaris

Des del 20 de febrer ha detectat 36.206 vehicles circulant amb excés de velocitat

Societat

El radar de tram de la C-17 entre Lliçà d’Amunt i Parets del Vallès ha caçat, des que es va posar en funcionament el 20 de febrer, un total de 36.206 vehicles que han excedit la velocitat màxima permesa al tram. Això vol dir que el Servei Català de Trànsit ha obert, els darrers set mesos, un expedient sancionador a 173 vehicles de mitjana cada dia.  

El radar de tram de la C-17 entre Lliçà d’Amunt i Parets, el primer d’aquestes característiques a la comarca, calcula la velocitat mitjana dels vehicles en un tram de 3,6 quilòmetres, entre les noves instal·lacions de Mango, a Lliçà, fins poc després del restaurant Can Romeu de Parets.

En aquest cas la zona controlada es divideix en dos trams, ja que els límits de velocitat en aquest recorregut varien entre 80 i 100 km/h en funció del traçat de l’autovia.

La lectura inicial de les matrícules es fa a l’altura de les noves instal·lacions de Mango, a Lliçà d’Amunt, a l’entorn del km 19,8, just a l’inici del tram de revolts i descendent cap a Lliçà de Vall, on la velocitat està limitada a 80 km/h.

La segona fotografia es fa poc després de la incorporació dels vehicles que provenen de Granollers pel coll de la Manya, al km 18,2, on queda registrada la velocitat dels vehicles al primer tram, un punt que tradicionalment ha presentat un índex elevat de sinistralitat.

A partir d’aquest punt el límit de velocitat s’incrementa fins als 100 km/h, fins que just abans dels accessos al nucli urbà de Parets, a l’entorn del km 16,2, es fa la tercera i última lectura de matrícules, on queda registrada la velocitat dels vehicles en aquest segon tram i el dispositiu determina si el vehicle ha de ser sancionat.

Segons el Departament de Territori, per aquest tram circulen diàriament 92.000 vehicles, una elevada intensitat de trànsit que s’afegeix a la densitat de polígons industrials i de població que hi ha en aquest territori.

A més, el departament estima que els propers 10 anys el trànsit augmentarà fins als 100.000 vehicles diaris arran dels importants creixements urbanístics que es preveuen.

 

Edicions locals