La Llagosta, sense sèniors ni en futbol ni en bàsquet

Juntament amb Santa Maria de Martorelles seran els únics municips del Baix Vallès que no en tinguin

Esports

Des del Club Esportiu asseguren que ara la prioritat és la base
Des del Club Esportiu asseguren que ara la prioritat és la base

La LlagostaSergi Escudero

Aquesta temporada 2018-19 la Llagosta no tindrà equips sèniors ni en categoria masculina ni en femenina en cap dels dos esports amb més llicències federatives de Catalunya: el futbol i el bàsquet. Juntament amb Santa Maria de Martorelles seran els únics municipis del Baix Vallès que no en tinguin. I no és per falta de ganes de les directives d'Araceli Bujalance i María José Caballero, les presidentes del CE la Llagosta i el CB la Llagosta, respectivament.

"Teníem muntat un equip sènior masculí, però al final hem hagut de renunciar a ell perquè alguns nois han decidit no continuar. Amb només vuit jugadors jo no podia agafar la responsabilitat d'inscriure l'equip a la lliga", explica Caballero, qui afegeix que, de tota manera, els jugadors que vulguin podran entrenar.

"No es van posar d'acord suficients jugadors del primer equip de la temporada passada -el qual va jugar a la Quarta Catalana– com per tenir-lo aquest any. Però, fins i tot, ja teníem escollit l'entrenador", diu Bujalance. El mateix va passar amb el juvenil, per al qual només van aconseguir reunir 13 jugadors. 

"Quan amb la directiva vam començar a dirigir el club a l'estiu, el vam trobar molt desestructurat", afegeix la presidenta del CE la Llagosta. "Volem tenir equips en totes les categories, però la nostra prioritat és el futbol base. El campus que hem organitzat aquest estiu ens ha permès tenir dos infantils, mentre que l'any passat no n'hi havia cap". Les categories que el CE la Llagosta tindrà aquesta temporada seran les d'escola, prebenjamí, benjamí, aleví i infantil.

Per la seva banda, el CB la Llagosta, de recent creació i el qual ha rebut una beca Vamos aquest estiu, tindrà un equip cadet masculí en categoria D, un júnior masculí en la C i un equip escolar mixt. També hi haurà un equip femení veterà que entrenarà sense competir. "El que volem és que els nens i els joves del nostre poble practiquin esport. Sigui quin sigui. Amb aquest objectiu, ens hem introduït en algunes AMPA d'escoles de la Llagosta", exposa la seva presidenta.

 

Equips punters en futbol sala

En contraposició, la Llagosta té equips sèniors potents tant en futbol sala femení com en masculí. El CD La Concòrdia juga a la Segona Divisió Nacional –el curs passat va estar a punt de pujar– i el FSU Llagostense ho fa a la Lliga Nacional Catalana. 

Edicions locals