Riells del Fai celebra dissabte la 2a edició del Fai Fest

El Fai Fest vol ser un festival de proximitat i un motor per als músics del Vallès

Cultura

Cartell de l'edició d'enguany
Cartell de l'edició d'enguany

Bigues i Riells

El 29 de setembre, a partir de les 20 h, se celebrarà la 2a edició del festival rural de música a Riells del Fai, una proposta dels Pressupostos Participatius de Joventut.

Enguany el Fai Fest començarà més aviat per arribar al públic infantil i adult, deixant de ser un acte exclusiu per a joves. Els seus impulsors han optat per començar amb la projecció de Petitet, el nou documental de Carles Bosch. Aquesta obra va obrir el festival Docs de Barcelona parlant de l'odissea per dur la rumba catalana al Liceu.

Els joves impulsors volen que el Fai Fest s'instauri com a cloenda de l'estiu a Riells del Fai. Per això, aquest any, incorporen nous reclams, com ara un espectacle de foc, a càrrec de Fai on Fire, per fer de transició entre el dia i la nit. La primera actuació musical seguirà el fil conductor del documental, amb els vinils de The Kings of rumba.

Al festival també hi haurà espai per a la percussió amb elements reciclats amb Taka Taka Chombo. Dels ritmes africans es passarà al rock amb les versions de S'Temple Bar. D'aquesta manera, els organitzadors busquen atraure nous públics. Això sí, sense deixar oblidats els joves, que tindran el seu moment amb dj. Marvin, resident a l'Apolo, i Karlix b2b Homiboy, habitual de la Sala Dresden.

Totes les propostes musicals són formacions emergents de la comarca, ja que el Fai Fest vol ser un festival de proximitat i un motor per als músics del Vallès, que tot i el seu talent sovint no tenen on presentar les seves creacions. L'organització de l'esdeveniment recau sobre els joves de Riells del Fai, en concret, la principal entitat col·laboradora, tant en l'àmbit econòmic com en el del suport humà, és La Figa.

La ubicació 2018 és novetat, ja que serà al nou aparcament de Riells del Fai, davant la plaça Viaplana, que ofereix un entorn incomparable per relaxar-se gaudint de la música: una finestra natural als Cingles de Bertí. També es podrà sopar dins del recinte, tant a la barra com en les dues paradetes de menjar de proximitat.

L'entrada al festival té un cost de 5 euros i inclou una consumició de 2 euros, els menors de 12 anys podran accedir-hi gratuïtament.

Edicions locals