David Fernàndez i Mònica Terribas, plats forts de la primera Fira de l’Economia Social i Solidària de Cardedeu

Se celebrarà dissabte a la plaça Sant Corneli

Economia

David Fernàndez i Mònica Terribas, plats forts de la primera Fira de l’Economia Social i Solidària de Cardedeu
David Fernàndez i Mònica Terribas, plats forts de la primera Fira de l’Economia Social i Solidària de Cardedeu | Ajuntament de Cardedeu

Cardedeu

Cardedeu celebrarà la primera Fira d’Economia Social i Solidària el dia 29 de setembre de 10 h del matí a 20 h del vespre a la plaça Sant Corneli. Ho organitzen l’Ajuntament, el CSETC (Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu) i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. El programa inclou una mostra de projectes d’Economia Social i Install Party, jocs infantils a càrrec d’Artijoc, una taula rodona sobre La Banca ètica amb Coop57, Fiari i FACC, moderada per David Fernàndez, i una taula rodona sobre El periodisme compromès, amb La Directa, RTV Cardedeu, Contrapunt i Dies d’Agost, moderat per Mònica Terribas.

Al migdia serà el moment de beure cooperativament i menjar agroecològicament. A les 13 h, Coop 3 cadires muntarà el vermut cooperatiu. I a les 14 h, s’oferirà un dinar agroecològic per 7,5 euros, amb amanida, paella de verdures, pa, beguda i postres.

A les 15.30 h hi haurà una cançó improvisada, amb Cors de Carxofa. I a les 17 h serà el torn de l’espectacle infantil Cooperem o Competim, amb ComSoc.

El tècnic d’Economia Social i Solidària del CSETC, Yago Calbet, explica que l’objectiu d’aquesta fira és “sensibilitzar i que es coneguin les iniciatives d’ESS i que hi tinguin accés fàcil els veïns”. Per tant, està convençut que “les persones que tenen ganes d’una societat més justa, hi vindran”.

Amb la participació de dues persones reconegudes com el David Fernández –porta més de 15 anys a la banca ètica– i Mònica Terribas –un referent al periodisme–, Calbet assegura que es vol “defugir de relacionar l’ESS amb un àmbit molt concret i petit. Amb això volem fer una crida a que vingui molta gent”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Local de Cardedeu, Núria Hernández, per la seva banda, explica que “l’Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme és una de les línies estratègiques del Pla d’Actuació Municipal que vàrem establir com a prioritari des de l’inici de la legislatura”. També afirma que “a Cardedeu ja hi ha certa sensibilitat cap a l’economia social, iniciatives del tercer sector i cap a noves formes de consum més responsable, però fent la fira de l’ESS pretenem arribar a tota la ciutadania, fins i tot a aquella a qui habitualment no li arriba aquest tipus d’informació, per tal de fer-la reflexionar i generar debat”.

L’objectiu, a més, seria “tenir una cita anual de la fira que serveixi de punt de trobada per donar a conèixer noves iniciatives i continuar apropant l’Economia Social i Solidària a la ciutadania”, segons Hernández.

Per últim, la regidora es mostra també molt satisfeta per la participació de David Fernández i Mònica Terribas: “el primer és un referent en temes de banques ètiques que debatrà sobre banques més socials i solidàries, allunyades de l’especulació de la banca tradicional; i la Terribas, un referent en l’àmbit del periodisme que debatrà sobre altres formes de fer periodisme més cooperatiu i independent”.

‘FoodCoop’, a la prèvia

Abans del dia 29, el programa també inclou la projecció del documental FoodCoop: experiència d’un supermercat cooperatiu i un debat posterior, el dia 26 a les 19h de la tarda al Teatre Auditori de Cardedeu. I el divendres 28 serà la xerrada Alternatives econòmiques: fem una societat més justa, amb Elena Idoate, a les 18:30h del vespre al mateix Teatre Auditori.

Edicions locals