Bigues i Riells aconsegueix el canvi a zona tarifària del transport públic

El municipi celebra els 5 anys de l'e7 amb un acte amb tots els actors implicats en la mobilitat del Corredor del Tenes

Societat

L'acte institucional dels cinc anys de l'e7
L'acte institucional dels cinc anys de l'e7

Bigues i Riells

Dimarts 25 de setembre, l'Ajuntament de Bigues i Riells i el Departament de Territori i Sostenibilitat van anunciar l'acord perquè el municipi passi a formar part de la zona 3D del sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i deixi de considerar-se zona 4F.

L’acte es va fer en el marc de la celebració dels cinc anys de l’estrena de la línia e7 de la Vall del Tenes, dins de la xarxa exprés.cat de la Generalitat, que aquest any assolirà el milió de passatgers.

A partir d'ara, doncs, els usuaris de transport públic de Bigues i Riells podran gaudir dels mateixos preus que tenen els altres tres municipis que integren la Mancomunitat de la Vall del Tenes: Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall, tots a la tercera corona de les tarifes de l’ATM.

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va fer públic l’acord dimarts al migdia i va reconèixer que "era de lògica que Bigues i Riells estigués dins la zona 3D com la resta de municipi de la Vall del Tenes". De fet, l'existència de la Mancomunitat ha permès aquest canvi substancial.

Aquest acord posa punt final a una reclamació històrica de l'ajuntament del municipi. Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, es va mostrar satisfet de l'èxit: "Hi anàvem darrere des del 2001 i per fi tindrem una zona tarifària justa. Aquesta és una molt bona notícia pels usuaris i pel medi ambient, ja que la rebaixa de preu ajudarà a impulsar el transport públic al municipi".

La Mancomunitat de la Vall del Tenes i Parets del Vallès van voler commemorar l'aniversari del servei acostant al màxim el funcionament de l'e7 als usuaris. Durant tot el matí del 25 de setembre hi va haver, a les marquesines de les parades d'autobús dels cinc municipis, un punt d'informació sobre el servei i els seus avantatges amb informadors que van resoldre tots els dubtes sobre la línia.

Una jornada d'educació viària intensa i pedagògica

Els alumnes de 3r i 4t de primària de l'escola El Colomer i de l'escola El Turó, dimarts 25 de setembre, van viure un matí dedicat a la mobilitat sostenible i segura. A la plaça Miquel Bosch la Policia Local va organitzar un circuit senyalitzat per recórrer en bicicleta.

Els conductors van haver de parar en quatre punts del circuit i superar proves que els van permetre aconseguir un carnet reconegut de conductor de bicicleta i aprendre com comportar-se a la via pública i davant de qualsevol accident.

Participants, agents de policia, tècnics i mestres van quedar molt satisfets del desenvolupament de la jornada d'educació viària.

Edicions locals