Més d'un miler de persones passen per la Fira d’Economia Social i Solidària de Cardedeu

Va ser dissabte a la plaça Sant Corneli

Economia

Mamafermenta va muntar una de les 23 paradetes de la fira,
Mamafermenta va muntar una de les 23 paradetes de la fira,

Cardedeu

La plaça Sant Corneli va acollir dissabte els actes centrals de la primera Fira d’Economia Social i Solidària de Cardedeu. I tot plegat va ser un èxit, com explica Yago Calbet, tècnic d’Economia Social i Solidària del CSETC. “En total han passat més de 1.000 persones per la Fira d'Economia Social i Solidària (FESS) de Cardedeu". Calbet es mostra molt content per l’assistència, així com perquè "hi ha hagut molt bons projectes”. "Eren 25 projectes repartits en 23 parades”, diu. “Per ser la primera edició ha estat brutal i ja tenim ganes de la següent”, hi afegeix.

Per la seva banda, Arnau Galí, membre de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, també diu que “la valoració és absolutament positiva”. De fet, hi va més enllà: “per les característiques de Cardedeu, tot fa intuir que pot ser la Capital de l’Economia Social i Solidària del Vallès Oriental. Potser és molt agosarat dir això, però és que hi ha una massa crítica molt bèstia”. Galí assegura que Cardedeu ha estat un lloc ideal “per l’espectacular afluència de gent i per la quantitat i la qualitat dels projectes i per la qualitat de les xerrades, entre d’altres”. “El model de fires no sempre funciona, però en aquest cas té molta potència”, afirma.

Dos projectes de la fira

Mamafermenta era un dels 25 projectes exposats. Jordi Bosch, encarregat de Mamafermenta, explica que van posar una paradeta amb pa sense gluten, el producte que volen comercialitzar. Els objectius de participar en la fira eren “veure quina sortida tenia el nostre pa, relacionar-nos amb altres projectes del sector i crear nous vincles (possibles clients)”. Mamafermenta encara no està constituïda com a empresa i estan “mirant quina sortida té el nostre producte”. De moment, en la fase actual, de llançament, estan venent el pa a amics i a coneguts i estan buscant un local per establir-se. Bosch fa una darrera valoració “estem súper contents amb la FESS, no només per vendre el pa i donar-nos a conèixer, sinó també per haver tingut l’oportunitat de conèixer com funcionen les cooperatives i els grups de consum”.

Cardedeu Autosuficient en va ser un altre. Vicenç Planas, un dels socis, també diu que van instal·lar un estand explicant qui són i què fan. Es tracta d’una cooperativa de consum crític i ecològic de Cardedeu que es basa en la cooperació i es proposa ajudar i donar suport a les petites realitats locals vinculades amb el principi d’autosuficiència i donant espai de crear noves iniciatives i fer xarxa entre iniciatives semblants. Ara mateix són unes 56 famílies sòcies, “ja que darrerament hem crescut bastant”, com afirma Planas. Pel que fa a la FESS, assegura que “va venir bastanta gent a preguntar i ens va agradar que es concentrés tot en un dia, així se’ns posa més facilitats que si en fossin 3 o 4”. “Fem una valoració molt satisfactòria de la fira”, conclou.

Edicions locals