Ensenyament preveu traslladar l'escola Palau d'Ametlla de Montornès al nou edifici al Nadal

L'edifici acabarà amb més de deu anys de "provisionalitat" a unes instal·lacions cedides per l'Ajuntament

Societat

Ensenyament preveu traslladar l'escola Palau d'Ametlla de Montornès al nou edifici al Nadal
Ensenyament preveu traslladar l'escola Palau d'Ametlla de Montornès al nou edifici al Nadal

Montornès del VallèsLaura Ortiz

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha confirmat que preveu fer el trasllat de l'escola Palau d'Ametlla al nou edifici de Can Parera durant les vacances de Nadal per poder iniciar el segon trimestre d'aquest curs ja a les noves instal·lacions.

L'Ajuntament, encarregat de la construcció de l'equipament, preveu que les obres estiguin enllestides a mitjans de novembre una data que va amb retard respecte el contracte d'execució que marcava la fi de les obres el 15 d'octubre. "Hem aconseguit recuperar la meitat del temps que es va perdre per les pluges que van afectar l'obra en el procés de fonamentació que ens van fer perdre uns 60 dies", explica l'alcalde de Montornès, Jose Antonio Montero.

L'edifici de dues plantes en forma de L, està situat al costat de la carpa El Sorralet, que esdevindrà el gimnàs del centre en horari lectiu i al qual tindrà accés directe. La planta primera i d’accés principal es destinarà a administració i primària, mentre que la planta baixa, en contacte directe amb els patis, serà per a infantil, menjador i a aules específiques i de reforç.

A la zona d’accés principal es farà un gran porxo pensat com a espai de transició i que pugui acollir còmodament les esperes i recollides d’infants. La superfície construïda serà de 2.885 m2, el 50% dels quals es destinaran als porxos.

Les dependències d’educació infantil tindran una entrada independent, de manera que els més petits podran accedir directament a les aules des del carrer dels Castanyers a través del seu propi pati.
La nova escola és la solució definitiva per als alumnes i docents del Palau d'Ametlla, que porten més de deu anys a l'antic edifici municipal de la cantonada dels carrers Sant Isidre i Mogent, un espai que havia de ser provisional. En els darrers anys, l'AMPA del centre s'ha mobilitzat en diverses ocasions per accelerar la construcció de l'edifici que, finalment, ha assumit l'Ajuntament.

Més trànsit a Can Parera

Una preocupació del govern local és l'increment de trànsit que pot suposar la posada en marxa de la nova escola a la zona de Can Parera. En aquest sentit, Montero insisteix que "s'ha de sensibilitzar les famílies per evitar que entrin el cotxe fins a la porta de l'escola i aparquin al recinte firal", diu. L'alcalde recorda que fa uns mesos es va fer una consulta als veïns sobre la possibilitat de convertir el tram del carrer de Can Parera que enllaça amb el carrer dels Castanyers en un tram de doble sentit per facilitar la mobilitat, una proposta que els veïns van rebutjar. Amb tot, Montero opina que "la realitat apretarà i quan comenci l'escola potser s'haurà de tornar a repensar aquesta proposta".

Edicions locals