La primera escola d'educació ambiental de l'estat, al Montseny, celebra 40 anys

Can Lleonart es va crear el 1978

La primera escola d'educació ambiental de l'estat, al Montseny, celebra 40 anys
La primera escola d'educació ambiental de l'estat, al Montseny, celebra 40 anys

Montseny

El passat 29 de setembre es va celebrar el 40è aniversari de la creació de l’Escola de Natura de can Lleonart, al Parc Natural del  Montseny, la primera que es creava a Catalunya i a l’Estat espanyol.

La celebració va ser al mateix centre del Parc Natural del Montseny, en un acte en el qual hi van participar Martí Boada, primer responsable de l’Escola de Natura i representant de l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental) de la UAB, Antoni Alarcón, director del Zoo de Barcelona, juntament amb el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella.

L’escola va sorgir el 1977 del conveni de col·laboració entre el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i el departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona per dedicar la Torre Lleonart, situada a la vall de Santa Fe, al cor del Montseny, a activitats educatives i de recerca. A principis de 1978, a proposta del zoo de Barcelona, per realitzar itineraris pedagògics i activitats d’educació ambiental i amb el repte d’iniciar unes Escola de Natura.

Des de la seva creació, l’escola de natura de Can Lleonart ha estat un referent de l’educació ambiental a Catalunya, amb un equip puntual d’educadors encapçalats per Martí Boada. La seva bona rebuda com a iniciativa educativa es va demostrar ràpidament pel fet que en els primers cinc anys havia acollit prop de 50.000 alumnes, 1.500 dels quals universitaris, així com més de dos mil professors, amb diferents cursos d’educació ambiental els mesos d’estiu, amb una mitjana de 300 mestres cada any. Més endavant, l’any 1986 s’inicien les trobades d’estudiosos del Montseny, amb nou edicions fins al 2016.

Edicions locals