Entra en servei un nou bus per accedir al parc natural del Montseny

La mesura funcionarà tot l’any els dissabtes, diumenges i festius

Societat

Entra en servei un nou bus per accedir al parc natural del Montseny
Entra en servei un nou bus per accedir al parc natural del Montseny

Sant Celoni

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posen en servei a partir del 12 d’octubre nous serveis d’autobús que permetran millorar l’accés amb transport públic sostenible al parc natural del Montseny.

La posada en servei d’aquesta línia de transport públic pretén facilitar l’accés a tota la població a l'espai natural i alhora millorar la mobilitat en una zona del parc que té una elevada afluència de visitants.

En la presentació del nou servei, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, remarcava que es tracta d’una “iniciativa innovadora i especialment interessant”, perquè permet millorar “l’oferta de transport públic més enllà de la mobilitat quotidiana i  acostar la ciutadania al medi natural”.

Per la seva banda, el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, destacava la importància de disposar de transport públic fins als espais naturals, en aquest cas, el parc natural del Montseny, per ser un territori que rep una important afluència de visitants al llarg de l’any, amb els problemes que ocasiona pel fet que s’ha de fer amb vehicles privat.

Al Parc Natural del Montseny l’any passat ja va funcionar a mode de prova un bus amb molt bona acceptació per part dels usuaris. Ara es consolida aquesta aposta per la mobilitat sostenible amb l’establiment d’un servei entre l’estació de Rodalies de Sant Celoni i el Parc Natural que funcionarà els dissabtes, diumenges i festius.

La freqüència serà de nou serveis diaris d’anada i tornada del 12 d’octubre al 4 de novembre. De novembre a maig hi haurà cinc serveis per sentit i línia, i de maig a octubre, seran sis serveis. El primer autobús sortirà de l’estació de Sant Celoni a les 8.10 h del matí i el darrer de tornada sortirà de Santa Fe i Fontmartina a les 17.25 h. A l’estiu la darrera sortida s’amplia fins a les 19 h.

El servei, gestionat per l’empresa concessionària Sagalés, formarà part del sistema tarifari de l’ATM de Barcelona, per tant, seran vàlids tots els títols de transport integrats. A més, gràcies a un acord amb Renfe i Sagalés, es posa a disposició dels usuaris un bitllet combinat bus+tren que permet l’accés al parc tant dels viatgers que provenen de la regió metropolitana de Barcelona com dels que provenen de les comarques de Girona.

 

Edicions locals