Ivette Nadal celebra 10 anys de discos amb un concert amb Pascal Comelade

La cantautora i el compositor publiquen el disc 'Arquitectura Primera', una revisió de l'obra de la granollerina

Cultura

Ivette Nadal celebra 10 anys de discos amb un concert amb Pascal Comelade
Ivette Nadal celebra 10 anys de discos amb un concert amb Pascal Comelade

Montse Eras

Ivette Nadal va començar la seva trajectòria artística amb 17 anys i en fa 10 del seu primer disc. Per celebrar-ho i "tancar una etapa" ha treballat amb el reconegut compositor i multiinstrumentista Pascal Comelade en el disc Arquitectura Primera, que es presentarà el 19 d'octubre (21 h) a la sala gran del Teatre Auditori de Granollers.

"Fa un any i mig li vaig donar tot el meu material artístic a Pascal Comelade per començar a construir aquest edifici junts, basat en els fonaments dels meus inicis de poesia, rock i cançó", explica Nadal. El resultat d'aquest procés creatiu és "art total", diu la cantautora, i un disc amb els temes que Comelade a triat d'entre els quatre anteriors treballs de la granollerina i ha arranjat. El resultat es podrà veure en directe en el concert del TAG on, a banda de la cantautora i Comelade al piano de cua, hi seran també Caïm Riba, a les guitarres i segones veus; Lluís Riera, al baix i contrabaix, i Santi Carcassona, a la bateria i percussions. Hi sonaran també versions de temes dels Rolling Stones i Pj Harvey al català amb lletres inèdites d'Enric Casasses. Precisament, Nadal confessa que el poeta i el mateix Comelade van ser font d'inspiració quan els va veure en un concert a Sant Felip Neri el 2006.

Els responsables municipals i de l'equipament destacaven com el TAG "fa costat als seus creadors", diu l'alcalde, i elogiaven la trajectòria de Nadal, "un esperit lliure", descriu la regidora de Cultura. En aquest sentit, la cantautora ha explicat com s'encarrega de tot el que acompanya la creació i difusió cultural perquè "és un projecte personal molt cuidat. Costa d'entendre que hagi seguit en aquest sector sense padrins. Sóc tossuda", conclou l'artista.

Nous projectes

De cara al 2019, Ivette Nadal vol investigar nous registres, "nous aires i ritmes que ja es veuran al concert", explica la cantant i poeta. De fet, en les darreres col·laboracions amb Caïm Riba, Nadal ha trobat un "estil més alegre i desenfadat", que vol seguir explorant.
Després del concert al TAG, Ivette Nadal i Pascal Comelade continuaran la seva col·laboració amb un nou treball compost a quatre mans.

Edicions locals