Metrovacesa finalitzarà la construcció dels pisos inacabats de l'entrada de Montornès

La promotora arriba a un acord amb el govern local perquè part del recinte firal passi a ser propietat de l'Ajuntament

Societat

Metrovacesa finalitzarà la construcció dels pisos inacabats de l'entrada de Montornès
Metrovacesa finalitzarà la construcció dels pisos inacabats de l'entrada de Montornès

Laura Ortiz

Metrovacesa es farà càrrec de la finalització de la construcció dels habitatges inacabats que existeixen a l'entrada de Montornès. A més, Metrovacesa, propietària de part del solar del recinte firal, ha arribat a un acord amb el govern local perquè aquest terreny passi a ser propietat de l'Ajuntament.

Responsables de Metrovacesa han explicat que els dos projectes que desenvoluparan a Montornès seran, d'una banda, acabar l'esquelet que es troba davant el recinte firal i que acollirà 72 habitatges que estaran enllestits a la tardor de 2019. També es finalitzarà la promoció de 37 cases unifamiliars de l'avinguda Barcelona (carretera de la Roca) que es preveu estiguin acabades el primer trimestre de 2020. Amb la crisi i la paralització de les obres per part dels antics promotors, tots dos projectes havien quedat en mans d'Anida, la immobiliària del BBVA i una de les principals accionistes de Metrovacesa, que ara ha adquirit aquests actius immobiliaris.

Les 37 cases adosades de l'avinguda Barcelona s'acabaran a principis de 2020

En total, els dos projectes suposen una inversió aproximada d'uns 18 milions d'euros. "Montornès és una plaça preferent per reactivar les promocions que estan dirigides a compradors de la comarca i de Barcelona", ha explicat Juan Núñez, director d'operacions de Metrovacesa aquest dimarts durant la signatura del conveni amb l'Ajuntament.

La promoció de l'avinguda Ernest Lluch –davant el recinte firal– tindrà 72 pisos de diverses tipologies amb habitatges de dues a cinc habitacions, amb dúplexs als pisos alts, i que oscil·laran entre els 200.000 i els 250.000 euros. "Són pisos més amplis dels que es feien fa uns anys i amb preus continguts per a famílies de nivell adquisitiu mitjà", consideren els responsables de Metrovacesa, que es mostren satisfets de la resposta que està tenint la promoció. "Sense haver posat en marxa encara l'oficina de vendes –que es preveu instal·lar en unes setmanes– ja s'han venut vuit pisos només pel boca orella", asseguren. 

Recinte firal de propietat municipal

La reactivació de les promocions arriben de la mà de l'acord amb l'Ajuntament perquè part del solar del recinte firal de l'avinguda Ernest Lluch, actualment propietat de Metrovacesa, passi a ser de titularitat municipal de manera definitiva. El 2011, Metrovacesa i el consistori signaven un acord de cessió temporal del terreny a l'Ajuntament, un acord que s'ha mantingut en el temps. Ara, amb el conveni signat aquest dimarts, el municipi passarà a ser propietari del terreny un cop acabi la construcció dels pisos. "Estem molt satisfets d'aquest acord perquè a més preveu que l'espai passi a mans de l'Ajuntament ja urbanitzat", ha explicat l'alcalde, Jose Antonio Montero. 

Gran part del recinte firal passarà a ser de titularitat municipal

En concret, l'espai de 7.718 metres quadrats està limitat per l'avinguda d'Ernest Lluch, l'avinguda de la Llibertat i el torrent de Vinyes Velles. L'acord preveu que els tècnics municipals dissenyin un projecte d'urbanització que Metrovaces executaria en paral·lel a l'acabament dels pisos i que suposa l'asfaltge de la zona, i la seva il·luminació i senyalització. Montero espera que aquesta intervenció sigui una alternativa d'aparcament que solucioni els possibles problemes de mobilitat que generarà la posada en marxa de la nova escola Palau d'Ametlla, a Can Parera.

Edicions locals