L'historiador Pere Ysàs serà a l'homenatge a Lluís Companys

Dilluns es commemoren 78 anys del seu afusellament

Societat, Política

Coincidint amb el 78è aniversari del seu afusellament, l'Ajuntament de Granollers convoca la ciutadania dilluns 15 d'octubre (19.30 h) per fer un acte d'homenatge al president de la Generalitat Lluís Companys i Jover. L'acte comptarà amb la participació de Pere Ysàs i Solanes, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID-UAB). Ysàs s'ha especialitzat en la història social i política de la dictadura franquista i del procés de transició a la democràcia.

L'acompanyament musical d'aquest acte anirà a càrrec de Laura Llanos, alumna de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera.

Fa sis anys que l'Ajuntament de Granollers commemora aquest dia als jardins del costat del Pavelló Municipal d'Esports, que porten el nom de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya.

L'acte s'iniciarà amb la lectura d'un manifest en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura.

Totes les persones que ho desitgin podran dipositar després un clavell a peu de l'escultura de Companys, que des de 2002 es va instal·lar al costat del pavelló, a tocar del carrer que també porta el seu nom.

Edicions locals