La lluita de Jerome contra la fibrosi quística

S’organitza una recollida de donacions per aquest nen de 3 anys de Parets que pateix aquesta malaltia

Societat

Cartell de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.
Cartell de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.

Parets del Vallès

Jerome és un nen més de Parets que va a la classe de P4 del col·legi Pau Vila (compleix els 4 anys el 28 de desembre). Però des de que tenia un mes d’edat, l’hi va ser diagnosticada fibrosi quística, una malatia que afecta al sistema respiratori. Per això, la seva mare, Susana Araya, junt amb l’AMPA de l’escola, han iniciat una recollida de fons per la investigació d’aquesta malaltia.

En principi es farà un berenar solidari el divendres 19 d’octubre a les 16:30 al pati de l’escola. Però és només una primera iniciativa que té de fons l’objectiu de recaptar fons per a l'Associació Catalana de la Fibrosi Quística, els quals es destinaran a la investigació i a donar suport als serveis dels tres Hospitals de referència en la mateixa, Sant Joan de Déu, la Vall d'Hebron i el Parc Taulí.

Al berenar solidari, a part de menjar, música i activitats per dos euros, hi haurà una guardiola per aquelles persones que vulguin fer més aportacions per a la investigació. Ja que, com explica la mare del nen, Susana Araya explica que "és molt important que es recaptin diners per a la investigació d'una malaltia que és força desconeguda però greu”. De fet, a dia d’avui segueix sent incurable.

L'alcalde, Francesc Juzgado, ha anunciat que l’Ajuntament s'afegeix a la crida i avança que "juntament amb l'àrea, representants de la comunitat educativa i el regidor d'educació, estem mirant d'ajudar en tot el que estigui a les nostres mans, així com organitzar un partit de futbol benèfic de pares i mares per sumar per a la causa".

Edicions locals