Gemma Lienas enceta la 3a edició dels Vermuts Literaris de Cardedeu

Aquest trimestre el cicle també comptarà amb les presentacions de les darreres obres de Joan-Lluís Lluís i Eva Baltasar

Cultura

Gemma Lienas enceta la 3a edició dels Vermuts Literaris de Cardedeu
Gemma Lienas enceta la 3a edició dels Vermuts Literaris de Cardedeu

Els Vermuts Literaris a l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu engeguen la tercera edució aquest dissabte a les 12 h amb la presentació del llibre El fil invisible (Premi BBVA Sant Joan 2018) de l’escriptora Gemma Lienas.

L’obra explica, a través del personatge de la Júlia, una noia de 31 anys, la recerca d’un misteriós secret familiar que té els seus orígens en la segona guerra mundial i explica, també, la reconstrucció del veritable paper d’una científica del segle XX.

La segona presentació, que serà el 10 de novembre, comptarà amb la presència de l’escriptor Joan-Lluís Lluís que presentarà el seu darrer llibre Jo soc aquell que va matar Franco (Premi Sant Jordi 2017). La trama gira al voltant de l’Agustí Vilamat, un modest solsoní a qui la vida contemplativa el porta a descobrir el seu gust per la llengua i la literatura durant la Guerra Civil i la postguerra amb tot el que això va comportar per la societat catalana.

I per tancar el primer trimestre, l’1 de desembre, es presentarà Permagel (Premi Llibreter 2018) de la cardedeuenca Eva Baltasar. Es tracta d’un monòleg amb una protagonista que es defineix com a lesbiana, amant del sexe i els llibres, però amb uns pensaments suïcides que marquen el ritme d’una novel·la curta, directa i punyent que reivindica la feminitat i explora aspectes com la soledat o simplement la llibertat de decidir sobre la nostra vida.

Les presentacions, que són sempre a les 12 h, estan organitzades i dinamitzades per la periodista vallesana Clara M. Clavell que acompanyarà els convidats per saber detalls i curiositats de cada una de les obres així com de les seves trajectòries professionals.

 

Edicions locals