El Montserrat Montero s'emporta 31 medalles als Special Olympics

10 d'elles van ser d'or

Esports

Alumnes del Montserrat Montero
Alumnes del Montserrat Montero | CNG

GranollersSergi Escudero

Cada quatre anys els Special Olympics aconsegueixen que l'esport vagi més enllà dels simples resultats. "Ha estat una experiència excepcional. Els nois i noies han tingut una actitud molt bona tant dins com fora dels recintes esportius i han gaudit molt", explica Àngels Traveria, una de les monitores del Centre d'Educació Especial Montserrat Montero de Granollers, que ha acompanyat als 19 esportistes del centre en aquesta edició. Les competicions es van repartir entre Andorra i la Seu d'Urgell i es van celebrar de dijous a diumenge.

L'escola granollerina va tenir un excel·lent rendiment esportiu, com ho demostren les 10 medalles d'or, 10 de plata i 11 de bronze que es va endur cap a casa. Martina Altés va fer el resultat més destacat en aconseguir en atletisme medalles d'or en 100 m i en salt de llargada, i una plata en 200 m.  "Tots els nostres esportistes han millorat les seves marques en un o dos segons. Al setembre vam intensificar els entrenaments i els 11 atletes es van preparar a les pistes municipals d'atletisme, i els 8 nedadors, al Club Natació Granollers. Però en els Special els resultats no són el més important", diu Traveria. Durant la resta del curs, aquests esportistes entrenen, com a mínim, un cop per setmana i participen a les competicions escolars i als campionats de Catalunya. A més, un cop l'any organitzen la seva jornada esportiva.

Malgrat celebrar-se aquesta vegada fora de l'àrea metropolitana de Barcelona, els estadis i pavellons van estar plens. "Al Village hi havia un ambient maquíssim. Els nostres alumnes es van fer amics d'altres esportistes i, fins i tot, es van donar els Instagram per seguir mantenint el contacte", comenta la monitora, que ja porta 11 Special Olympics a l'esquena. Actualment se celebren cada quatre anys i van nèixer el 1968.

Edicions locals