Neix el primer banc de perruques per a malalts oncològics del Vallès Oriental

La iniciativa d'Oncovallès i Margaret es presentarà divendres en el marc de la jornada del Dia contra el càncer de mama

Societat

Neix el primer banc de perruques per a malalts oncològics del Vallès Oriental
Neix el primer banc de perruques per a malalts oncològics del Vallès Oriental

La Fundació Oncovallès i l'Escola estudi Margaret impulsen el primer banc de pròtesis capil·lars del Vallès Oriental, una iniciativa pionera que pretén donar un nou ús a les perruques per als malalts oncològics.

Divendres, Oncovallès commemora arreu del Vallès Oriental el Dia Mundial contra el Càncer de Mama sota el lema La prevenció va primer. Arreu de la comarca hi haurà 130 punts informatius i uns 400 voluntaris desplegats, però com és habitual l'acte central serà a la plaça de la Porxada de Granollers.

Entre la vintena d'actes que s'hi han programat durant tot el dia –de 10 a 21 h–, hi ha el tall solidari de cabell per part de l'Escola estudi Margaret, amb el suport dels Mossos d'Esquadra, el primer col·lectiu que va respondre a la crida d'Oncovallès per apadrinar una perruca. "Ho vam fer amb els diners sobrants de la loteria de Nadal", explica una agent, que també ha impulsat una donació de cabell per a confeccionar perruques. Les dues primeres donants faran efectiu el tall de cabell el mateix divendres a la Porxada amb la perruqueria Margaret, qui alhora ha impulsat amb Oncovallès el primer banc de pròtesis capil·lars del Vallès Oriental, una iniciativa pionera que pretén donar un nou ús a "unes peces que són molt cares i que sovint, perquè l'usuari s'ha recuperat o ha mort, queden en un armari", explica Laura Dalmau, de l'Estudi Margaret. Així, tant la perruqueria i centre de formació com Oncovallès recolliran les donacions de perruques i les oferiran gratuïtament a persones que les necessitin. A més, Margaret en farà la neteja i condicionament.

Estrena de l''oncobici'

A banda del tret de sortida del banc de protesis capil·lars, la jornada contra el càncer de mama també tindrà una altra novetat, i és que el tradicional llaç rosa de la tarda a la Porxada enguany es farà sobre bicicletes dels clubs ciclistes de Granollers i les Franqueses. A més, els arbres de la plaça de la Porxada es faran amb els dibuixos de bicicletes que portarà l'alumnat de les escoles de Granollers que participaran a la jornada. "Volem fomentar l'ús de la bicicleta per reduir la contaminació i potenciar l'esport i els hàbits saludables, lligats a la prevenció del càncer", explica la gerent i coordinadora d'Oncovallès, Carme Grau. A més, per a ser-ne exemple, la Fundació utilitzarà a partir d'ara per als seus repartiments l'oncobici, un tricicle que es batejarà el mateix divendres.

A més de l'activitat a la Porxada, hi haurà també taules informatives als CAP, l'Hospital, La Mútua, el Cemav i a les farmàcies Viñamata i Olivet.

Edicions locals