Una cinquantena de persones recorren el camí fluvial del riu Congost per denunciar el canvi climàtic

L’activitat que es podia realitzar tan a peu com en bicicleta també era una descoberta d’emplaçaments històrics de la Guerra Civil

Societat

Una cinquantena de persones recorren el camí fluvial del riu Congost per denunciar el canvi climàtic
Una cinquantena de persones recorren el camí fluvial del riu Congost per denunciar el canvi climàtic

la Garriga, Montmeló, Montornès del Vallès

Aquest dissabte 20 d’octubre es va celebrar la passejada contra el canvi climàtic pel camí fluvial del riu Congost organitzada per la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona. 

La passejada que forma part del projecte europeu d’adaptació al canvi climàtic, Life Clinomics, també va ser una descoberta d’emplaçaments històrics com el camp d'aviació de la República, el refugi antiaeri del Pla de Llerona i el refugi antiaeri Montornès.

L’activitat que tenia com a objectiu la “descoberta dels valors culturals i naturals del riu Congost” es podia realitzar tan a peu com en bicicleta, i va comptar amb 38 participants en la primera de les modalitats i 18 en la segona.

Quim Fornés, secretari de Cultura i Medi Ambient de CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, ha valorat aquest dilluns 22 d’octubre “molt positivament” la passejada i ha assenyalat que la “gent que va participar-hi va quedar molt satisfeta”.

A més a més, Fornés ha considerat que, tenint en compte que es tracta de la primera edició en la que es celebra una activitat com aquesta en la que es mesclava “sensibilització sobre la bona pràctica de moure’s a peu o amb bicicleta i memòria històrica”, el número de participants és “molt positiu”.

Mentre que els participants en bicicleta van sortir del Centre de Visitants de la Garriga (carretera Nova 46) a les 10 h, les persones que van dur a terme el recorregut a peu ho van fer des de l’estació de tren de Montmeló a les 12 h En els dos casos les passejades de 20 i cinc quilòmetres respectivament, van acabar en el bosc fluvial de Montornès a les 15 h.

Edicions locals