L'escola Ginebró celebra el mig segle d'història

Les activitats del 50è aniversari del centre educatiu inclouran una trobada d'exalumnes, una caminada i un llibre

Societat

Ignasi Casals va dirigir 'Sant Nicolau' una cançó molt arrelada a la història del Ginebró
Ignasi Casals va dirigir 'Sant Nicolau' una cançó molt arrelada a la història del Ginebró

Llinars del Vallès

L’escola Ginebró donava dijous el tret de sortida del 50è aniversari del centre, amb un acte de presentació de les activitats commemoratives que tindran lloc al llarg d’aquest curs escolar. Maria Expósito, directora pedagògica, conduïa la primera part de l’acte, en què donava a conèixer quin és el logo dels 50 anys i les activitats que l’escola organitzarà per celebrar l’efemèride.

El dia 5 d’abril tindrà lloc un acte institucional que comptarà primer amb la presència d’autoritats i personalitats del món educatiu i de la comarca, i que posteriorment continuarà amb una trobada d’exalumnes de caire més informal. I el 24 de maig se celebrarà la tradicional Festa d’Estiu, amb la novetat que enguany, en motiu del 50è aniversari, la festa acollirà tots els alumnes, pares i personal de l’escola, des de P3 fins a batxillerat i cicles. A més, el 50è aniversari estarà molt present en les celebracions habituals de l’escola durant el curs.

També s’organitzarà una caminada i visita a Can Bordoi, que durant anys va acollir l’escola i va marcar una empremta molt especial a la identitat del Ginebró, i s’està preparant un llibre de la història d’aquestes cinc dècades. D’altra banda, els alumnes prepararan una càpsula del temps amb records i missatges que es desenterrarà d’aquí 25 anys.

L’acte de presentació del 50è aniversari continuava amb la xerrada Un somni real per part d’Ignasi Casals, un dels impulsors del projecte d’escola que durant més de 40 anys va ser mestre i director del Ginebró. L’Ignasi ha fet un repàs de la història de l’escola a través d’anècdotes i records que els assistents a l’acte han aplaudit amb una barreja d’alegria i nostàlgia.

A continuació, Martí Pujol, alcalde de Llinars, tancava els parlaments tot felicitant l’escola per la seva trajectòria, sobretot en èpoques en què les coses no eren gens fàcils. I també destacava el paper del Ginebró en fer que Llinars sigui un punt de trobada de famílies de tota la comarca.

Ja per acabar, tots els assistents a la trobada van cantar conjuntament una cançó molt arrelada a la història de l’escola, Sant Nicolau, dirigits per l’Ignasi Casals.

Edicions locals