La comissió de convivència lliura més d'un miler de signatures contra el tancament del BBVA a Montornès Nord

L'Ajuntament avança que manté contactes perquè alguna altre entitat s'instal·li al barri

Societat

La comissió de convivència lliura més d'un miler de signatures contra el tancament del BBVA a Montornès Nord
La comissió de convivència lliura més d'un miler de signatures contra el tancament del BBVA a Montornès Nord

Montornès del VallèsLaura Ortiz

L'Ajuntament de Montornès manté contactes amb diverses entitats bancàries per afavorir la seva instal·lació al barri de Montornès Nord. Així ho ha explicat el regidor del barri Juanjo Fernández aquest matí durant una concentració de veïns davant la sucursal del BBVA de l'avinguda Onze de Setembre per mostrar el seu rebuig pel futur tancament de l'oficina de Montornès Nord, una clausura que deixarà el barri sense cap banc.

"Estem d'acord amb la reivindicació dels veïns i per aquest motiu busquem una alternativa amb algun altre banc que es vulgui instal·lar al barri", explicava Fernández. En aquest sentit, el regidor assegura que "davant la manca de compromís del BBVA de qui l'Ajuntament és un dels principals clients" el consistori treballaria "prioritàriament" amb aquest nou banc.

Aquesta és una de les conseqüències de les mobilitzacions que la comissió de convivència de Montornès Nord va començar a realitzar un cop es va anunciar el tancament de l'oficina. Durant la concentració d'aquest dimecres al matí, que ha aplegat un centenar de persones que durant uns minuts han tallat el trànsit de l'avinguda, membres de la comissió han lliurat al responsable del BBVA les 1.081 signatures recollides en contra del tancament. "S'han compromès a enviar-les a Madrid però avancen que la decisió de tancar és ferma", lamenta Mercè Jiménez, de la comissió, qui afegeix que el banc mirarà d'allargar la clausura –prevista el 25 de novembre– fins al 9 de desembre "perquè no coincideixi amb l'època de pagues".

Fa unes setmanes, el BBVA explicava que estaria disposat a mantenir el caixer al barri, una mesura que els veïns veuen insuficient ja que "ens obliga a baixar al centre a fer gestions", explica la Francisca Sáez, veïna del barri. "Som molta gent gran, jo tinc el meu marit malalt i no puc deixar-lo tanta estona sol", diu la Francisca. "El nostre barri es mereix disposar d'un servei tan essencial com aquest. Especialment per la gent gran, per les comunitats de propietaris i pel comerç", asseguren des de la comissió.

Edicions locals