El dia gran dels Manyacs de Parets

La colla castellera celebra aquest diumenge la diada local, que retransmetrà Vallès Visió, i omplirà dissabte d’actes previs

Cultura

Moment de l'actuació a la Festa Major d'enguany.
Moment de l'actuació a la Festa Major d'enguany.

Parets del Vallès

Els Manyacs de Parets celebren aquest diumenge, 4 d’octubre, la seva diada. I ho faran acompanyats també dels castellers de Mollet, a més de la colla de la Gavarrasa i els Vailets de Gelida. La trobada, que començarà a les 12:00 h, serà retransmesa en directe per Vallès Visió.

Abans, però, la colla paretana omplirà el dissabte d’activitats: de 10:00 a 14:00 h, el local de La Morada (c/ Ponent 18) acollirà esdeveniments per a totes les edats. Una gimcana de jocs tradicionals i taller de manualitats pels més petits; tornejos de petanca, de pulsos i del videojoc Street Fighter amb premis per a tots els guanyadors; la primera trobada d’intercanvi de plaques de cava, i un concurs de fotografies a través d’Instagram a on pot participar tothom amb l’etiqueta #diadamanyacs2018. A més, hi haurà esmorzar i begudes a preus populars.

A part d’això, la colla ja va estar escalfant motors el passat divendres amb un assaig solidari on també van participar els castellers de Montcada. Es tractava de recaptar fons per l’Associació Catalana contra la Fibrosi Quística, i a dos euros per entrepà més beguda es van recaptar 360 euros. Per altra banda, La Grossa de Nadal també s’ha sumat a la festa i serà present als actes de dissabte, on per 5 euros es podran adquirir participacions de la colla.

Pel que fa a la retransmissió televisiva, serà la primera que Vallès Visió farà per la Xarxa de televisions locals, i el primer cop també que es retransmetrà una diada amb colles del Baix Vallès.

Edicions locals