La campanya del Banc de Sang i Teixits demanda 800 donants del grup 0 negatiu

Amb aquesta campanya es vol potenciar l'obtenció de sang del tipus 0 negatiu a Cardedeu, la Roca, Granollers, Sant Celoni, Mollet, Martorelles i la Llagosta

Societat

La campanya de donació de sang es trasllada al Baix Vallès
La campanya de donació de sang es trasllada al Baix Vallès

Cardedeu, Granollers, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Roca del Vallès, la, Sant Celoni

El Banc de Sang i Teixits es trasllada a les localitats de Cardedeu, la Roca, Granollers, Sant Celoni,  Mollet, Martorelles i la Llagosta entre els dies 7 i 22 de novembre. L'objectiu de l'actual campanya, a més d'aconseguir que el màxim nombre de persones donin sang, és doblar les "donacions de 0 negatiu".

D'aquesta manera, el punt de donació de sang de Mollet del Vallès s'instal·larà el dia 14 a l'INS Gallecs del Passeig de Cesc Bas número 3 de 9 a 13 h i de 16 a 20 h; a Martorelles al Celler-Masia de Carrencà el dia 15 a l'Avinguda Primer de Maig número 6 de les 17 a les 21 h; i a la Llagosta el dia 22 a l'Escola Gilpe de l'Avinguda Primer de Maig número 6 de les 16 a les 20 h. En els dos primers casos, alumnes de 4t d'ESO col·laboraran en la campanya mentre que en el darrer cas seran alumnes de 6è de primària qui ho faci.

De la mateixa manera, s'instal·larà un punt de donació de sang el dia 7 a Cardedeu entre les 17 i les 21 h a l'avinguda Àngel Guimerà número 126; el dia 15 a la Roca del Vallès entre les 16 i les 21 h a la Plaça  Sant Jordi; i el dia 27 a Granollers entre les 16 i les 20 h a Maria Palau on es comptarà amb la col·laboració d'alumnes de 3r d'ESO.

En el cas de Sant Celoni, els punts de donació de sang estaran ubicats al Centre Formació PFI-PTT i Can Ramis el dia 30 entre les 9 i les 13 h en el primer emplaçament i de 17 a 21 h en el segon.

Segons explica el Banc de Sang i Teixits "les pluges dels darrers dies i un seguit de caps de setmana llargs han fet que les reserves de sang, especialment del grup 0 negatiu, estiguin en un nivell baix".

Com que aquesta sang es pot transfondre a qualsevol receptor sigui quin sigui el seu grup, es fa servir molt en cas d'emergència quan no hi ha temps per comprovar el grup sanguini de l'accidentat.

"Malauradament, menys del 7% dels catalans té sang del grup 0 negatiu", expliquen des del Banc de Sang i Teixits. "Avui a les neveres del Banc de Sang hi ha unes 200 bosses de sang 0- i l'òptim seria que n'hi hagués unes 600. Per això, aquesta setmana calen uns 800 donants del grup 0-, el doble dels necessaris en una setmana normal", afegeixen.

Edicions locals