Protecció Civil provarà dijous les sirenes de risc químic

Sonarà a Granollers, Montornès, Canovelles, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni i Gualba

Societat

Canovelles, Granollers, Gualba, Montornès del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni

Aquest dijous a partir de les 10 h, Protecció Civil de la Generalitat provarà l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

En el cas del Vallès Oriental sonaran les alarmes de risc químic que hi ha a Granollers –al Polígon Congost, al Parc del Lledoner i a l'aparcament MMPP ADIF–, Montornès –a la REPSOL i al Turó de les Tres Creus–, Canovelles, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni i Gualba, però també se sentiran en algunes poblacions veïnes.

Aquest exercici es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes, si sonen bé i el diàmetre en què es pot escoltar el so i també serveixen per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real, el més bàsic dels quals és confinar-se, és a dir, tancar-se en un edifici tancant portes i finestres i desconnectant la ventilació exterior fins que passi el perill.

L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada. A les 10.20 h serà l'activació en alerta de les sirenes del sector químic de la comarca i a les 10.30 h s'activaran les sirenes en fi d’alerta.

Edicions locals