Operació contra una xarxa d'explotació laboral de dones

La Policia Nacional ha intervingut avui en un pis de la plaça Torres i Bages on ha alliberat dones d'origen vietnamita

Societat

Operació contra una xarxa d'explotació laboral de dones
Operació contra una xarxa d'explotació laboral de dones

La Policia Nacional ha fet una actuació aquest matí a la plaça Torres i Bages de Granollers –tocant al carrer Girona–, en el marc d'una macrooperació contra una xarxa d'explotació laboral de dones, majoritàriament d'origen vietnamita i de la zona d'influència del país asiàtic, que eren portades fins a l'Estat espanyol per explotar-les a centres d'estètica, en condicions "d'esclavitud".

Segons fonts del cos estatal de policia, l'operatiu està liderat per la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsetats Documentals (UCRIF) amb la col·laboració de l'Europol.

L’operatiu policial no només s'ha dut a terme a Granollers, sinó també a altres ciutats de l’entorn metropolità, com Abrera, Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Ripollet i Vilanova, així com a altres indrets de l'Estat.

A Granollers, la policia estatal ha traslladat tres furgonetes i diversos vehicles sense logotipar. Segons testimonis de l'operació policial, els agents han sortit de l'edifici amb algunes dones de fesomia asiàtica. De fet, fonts de la Policia Nacional han confirmat al diari Som que, a banda d'un número important de detinguts en l'operació, també s'han pogut alliberar moltes de les dones explotades.

El jutjat ha decretat el secret de sumari del cas i, de fet, l'operatiu encara està obert, de manera que no es descarten més detencions.

Edicions locals