Els Xics recuperen el 4 de 8 i ariben a la Diada en plena forma

Diumenge l'actuació també comptarà amb Minyons de Terrassa i Castellers de Mollet

Cultura

Acte d'agraïment als patrocinadors i col·laboradors amb què compta la colla durant la temporada
Acte d'agraïment als patrocinadors i col·laboradors amb què compta la colla durant la temporada

Els Xics de Granollers arriben a la seva Diada en bona forma i amb l'actuació de diumenge passat a Cornellà que ho corrobora. Recuperat el 4 de 8 –que una baixa de darrera hora va impedir aixecar al Concurs de Castells–, la colla castellera granollerina afronta la darrera setmana de la temporada amb "l'objectiu de fer els millors castells" diumenge a la Porxada, on ara fa un any els de la camisa grana van descarregar el seu primer 7 de 8.

Així, diumenge (12 h), els Xics compartiran plaça amb els Minyons de Terrassa, que ja hi van ser presents l'any passat i van dur-hi un 3 de 9 amb folre; i amb els Castellers de Mollet, que acompanyen els granollerins a la Diada per primer cop, i que han tingut una bona temporada que van rubricar fa 15 dies amb la millor actuació de la seva història, tot consolidant-se com a colla de 7 i estrenant el seu primer 5 de 7.

Però la Diada s'encetarà diumenge amb les tradicionals Matinades (9 h), la música que acompanya la cercavila que servia per recollir els castellers i anunciar al veïnat que hi havia actuació castellera. Després de l'actuació del migdia, els castellers faran un dinar a la nau Dents de Serra de Roca Umbert i a les 17 h continuaran la gresca a la Nau B1 amb un concert de Miquel del Roig.

La Diada, però, ja fa dies que ha arrencat, amb assajos especials, un taller d'acroioga dimecres i un tast de cerveses dilluns, per exemple. Aquest dijous, La Troca acollirà un altre assaig especial (19 h) i una sessió prèvia de preparació física (19 h).

Divendres l'assaig també tindrà un caire especial i acabarà amb sopar i beguda per a tots els participants. A més, serà el dia especial per a la mainada, que a les 18 h a La Troca, podrà gaudir de l'espectacle La Festa, de la companyia El Nas Social, amb clown per a grans i petits. La jornada de divendres es clourà amb una festa, a partir de la mitjanit, a la Nau B1.

Dissabte, a les 17.30 h s'encetarà la cercavila pel centre de Granollers, acompanyats de les colles infantils de Blancs i Blaus i la joves dels Diables de Granollers. A més, hi haurà xocolatada per als participats i l'actuació castellera de vigília en solitari a la Porxada (18.30 h). La Sala de Cultura Sant Francesc acollirà, a les 21 h, el sopar de la colla i, seguidament, el concert dels EnGrallats, que acabarà amb l'espectacle de la colla (23 h).

 

Edicions locals