La UGT reclama plans d’igualtat i protocols contra l'assetjament sexual a les empreses

El sindicat assegura que molts dels protocols existents no són realment efectius per protegir les víctimes d'assetjament

Economia

La UGT reclama plans d’igualtat i protocols d’assetjament sexual a les empreses
La UGT reclama plans d’igualtat i protocols d’assetjament sexual a les empreses

La UGT del Vallès Oriental reclama l'elaboració de plans d’igualtat i protocols contra l’assetjament sexual a les empreses que siguin efectius i que s'apliquin a la pràctica mesures específiques en el món laboral per tal que hi hagi més igualtat i menys violències masclistes.

També demanen als empresaris que cooperin i col·laborin amb els representants sindicals, ja que des dels sindicats, asseguren, "detectem que no tenen voluntat de treballar per al benestar de tothom i que ningú, ja sigui dona o home pateixi cap tipus d’assetjament sexual o per raó de sexe".

La petició arriba després que la UGT del Vallès Oriental ha organitzat, per als delgats i delegades del sindicat, un seguit de sessions formatives sobre com implantar protocols per atendre casos d’assetjament sexual a la feina. Les sessions han anat a càrrec de la professora i advocada Lucía Ortiz, del grup de treball Antígona de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquestes sessions s'han tractat les mesures específiques, negociades amb la representació legal dels treballadors, per prevenir l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe; la promoció d'unes condicions de treball que evitin aquests tipus d’assetjament; i l'elaboració de procediments específics, a través de protocols, per donar resposta a les denúncies o les reclamacions que puguin produir-se a l’empresa.

Lucía Ortiz ha alertat que molts dels protocols d’assetjament sexual elaborats per les empreses se centren en la prevenció de denúncies falses –que en realitat són un percentatge molt ínfim– en comptes de ser protocols que protegeixin les víctimes d’assetjament sexual. A més, indicava, "la mediació en casos d'assetjament sexual a la feina està prohibida per llei, però les empreses la continuen practicant".

Edicions locals