Lluís Estopiñan exposa al FIG Bilbao

L'artista granollerí serà també divendres al 'DelicARTessen' de la galeria Esther Montoriol de Barcelona

Cultura

Dijous l'artista vallesà Lluís Estopiñan presentarà una desena de peces de la sèrie Disclosed Memory a la fira internacional d'art sobre paper FIG Bilbao, de la mà de la galeria Lucía Dueñas d'Oviedo, on ja va exposar una mostra de cianotípies fa uns mesos.

La fira FIG ha seleccionat el seu projecte per al catàleg, com a imatge de la galeria. D'aquesta sèrie n'hi va haver exposades 25 peces a l'exposició La llum que et va tocar, juntament amb altres sèries sobre el tema de la memòria i la identitat, al Museu de Granollers.

Anteriorment s'ha pogut veure de manera més o menys extensa a les galeries Shima City i Marya-Osaka del Japó, la Royal Photographic Society del Regne Unit (Londres, Edimburg, Belfast, Brighton...) la Fundació Vila Casas (Torroella de Montgrí), al Museu Abelló de Mollet, als festivals Revela't de Vilassar de Dalt, Noviembre Fotos de Buenos Aires, a Photopatagonia de Rio Gallegos (Argentina), o a les galeries Espai G de Terrassa, Barcelona Visions, Valid Foto o Esther Montoriol, de Barcelona.

D'altra banda, divendres Estopiñan participarà per cinquè any consecutiu a l'exposició DelicARTessen de la Galeria Esther Montoriol de Barcelona, una exposició que alguns crítics consideren de les millors col·lectives que es poden veure a la ciutat.

Estopiñan hi presenta 8 peces d'una nova sèrie sobre els records, la memòria i l'oblit, anomenada ReVers, amb imatges fotogràfiques enigmàtiques revelades en emulsió líquida sobre reversos de fotografies antigues amb marques, números, taques... enganxades sobre fusta, sovint amb una cianotípia prèvia. En alguns casos també hi ha pintura al damunt.

Edicions locals