Llinars celebra el primer sopar 'groc-lila', dedicat a les preses i exiliades polítiques

L'acte comarcal es farà el 23 de novembre a Can Lletres i comptarà amb la presència de familiars i amics de les represaliades

Política

Llinars celebra el primer sopar 'groc-lila', dedicat a les preses i exiliades polítiques
Llinars celebra el primer sopar 'groc-lila', dedicat a les preses i exiliades polítiques

Llinars del Vallès

La Secretaria de la Dona d'ERC del Vallès Oriental i el Jovent Republicà del Vallès Oriental organitzen el primer sopar Groc-Lila, dedicat específicament a les dones preses i exiliades polítiques catalanes. L'acte d’abast comarcal es celebrarà el proper divendres 23 de novembre a Can Lletres de Llinars del Vallès a partir de les 21 h., i comptarà amb la presència de familiars i amics de les represaliades per l'organització i celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

El preu per comensal és de 15 euros i els diners recollits es destinaran a l’Associació Catalana de Drets Civils (ACDC) de suport a totes i tots els represaliats polítics de l’1 d’octubre. Amb tot, aquest és el primer sopar en què es donarà relleu a les dones preses i exiliades polítiques, amb la voluntat de no deixar cap dona en l'oblit, i posar èmfasi en el missatge democràtic i humanitari en què s’ha de traduir la repressió que pateixen les preses. El fet que pateixin la reclusió de forma individualitzada i separada de les altres persones represaliades agreuja la seva situació.

El Sopar Groc-Lila recordarà especialment les presoneres Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, i la consellera Dolors Bassa, que estan en presó preventiva a Mas d’Enric (el Catllar) i Puig de les Basses (Figueres), respectivament. Pel que fa a les exiliades, es donarà suport a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i les conselleres Meritxell Serret i Clara Ponsatí, així com la diputada Anna Gabriel.

Edicions locals