Martina Capdevila, la promesa de 17 anys del KH-7

Divendres va demostrar el seu talent al Palau d'Esports en el partit que va enfrontar el KH-7 i l'Helvetia Alcobendas a la Lliga Guerreras Iberdrola

Esports

Martina Capdevila en un dels partits disputats al Palau d'Esports aquesta temporada.
Martina Capdevila en un dels partits disputats al Palau d'Esports aquesta temporada. | Xavier Solanas

GranollersSergi Escudero

El BM Granollers s'ha caracteritzat sempre per ser una fàbrica de talent de l'handbol. Sense anar més lluny, uns quants jugadors dels primers equips sèniors procedeixen de la base granollerina, com Mamadou i Kaba Gassama, Judith Vizuete, Adrià Martínez o Edgar Pérez. I n'hi ha d'altres que ja estan trucant a la porta. Actualment, el que més crida l'atenció és Martina Capdevila, de 17 anys –nascuda el 2001–.

Divendres va demostrar les seves qualitats al Palau d'Esports en el partit de Lliga Guerreras Iberdrola davant l'Helvetia Alcobendas. El KH-7 va guanyar per un còmode 26 a 19 i Capdevila va fer dos gols, un d'ells amb una gran acció tècnica: va fintar cap a la dreta per driblar la defensora per l'esquerra i fer gol gràcies a un potent tir des de 9 metres que va entrar per l'escaire de la porteria de Patricia Encinas. Els periodistes situats a peu de pista ens vam mirar els uns als altres per confirmar el què acabàvem de presenciar.

"A principi de temporada no m'esperava que tot anés tant ràpid. Jo pensava que entrenaria amb elles i intentaria aprendre el màxim possible, però no que disputaria minuts. Així que estic gaudint moltíssim d'aquests moments", va explicar al diari Som la central, encara en edat juvenil, en finalitzar el partit. "Ha estat molt fàcil adaptar-se a aquest vestidor perquè hi ha un grup molt bonic. La Lliga Guerreras Iberdrola és dura perquè t'imposa un ritme de joc i una intensitat que t'obliguen a estar molt bé físicament. És per això que partits com el d'avui em van molt bé per sumar minuts i confiança", va afegir Capdevila, una de les jugadores seleccionades per l'Objetivo 2021, el projecte de preparació dels joves talents de l'handbol femení espanyol amb l'objectiu de tenir una selecció competitiva en el Mundial que es disputarà a l'Estat d'aquí a tres anys. 

Precisament, ara Capdevila està concentrada amb la selecció espanyola júnior. Amb aquest combinat va competir a l'estiu en el Mundial de la categoria. 

Edicions locals