Llerona celebra diumenge la Festa de la Mongeta del Ganxet

La jornada combina la feina al camp amb la cuina i la cultura popular

Cultura, Societat

Ada Parellada i Marc Ribas formaran part del jurat del concurs de cuina
Ada Parellada i Marc Ribas formaran part del jurat del concurs de cuina

Veure en directe com els pagesos baten, garbellen i trien les mongetes del ganxet serà una de les activitats que diumenge al matí es podran veure a les Antigues Escoles de Llerona en la 8a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet.

Com cada any, durant tot el dia hi haurà activitats de tota mena al voltant d’aquest llegum amb denominació d’origen de Llerona, des d’una trobada de productors, restauradors i empresaris fins a una fira de productes de proximitat i mongetes del ganxet, així com un tast de mongetes.

També el tradicional concurs de cuina, on qui ho vulgui podrà elaborar els plats més originals amb la mongeta del ganxet com a ingredient principal. Entre les 11.30 i les 12.30 h es farà la preparació final i presentació dels plats al mateix envelat del Consell de Poble de Llerona.

El concurs, que enguany arriba a la 7a edició, comptarà amb els cuiners Ada Parellada, David Vázquez i Marc Ribas com a jurat.

El primer premi serà un lot de mongetes del ganxet i 100 euros, i el segon premi serà un lot de mongetes del ganxet i 60 euros, que es lliuraran el mateix diumenge. Tots els participants rebran un obsequi i un diploma en reconeixement a la seva participació.

A banda del concurs de cuina, la part gastronòmica de la festa també comptarà amb altres activitats, com el showcooking Aprofitem les mongetes, a càrrec de la cuinera granollerina Ada Parellada. A les 13.30 h començarà el tast de mongetes.

Joc de mongetes

Marc Ribas, conegut per ser el presentador dels programes Cuines i Joc de cartes de TV3, portarà a Llerona l’anomenat Joc de mongetes, la versió local del seu concurs televisiu en què cinc restaurants de la comarca hauran de demostrar les seves habilitats fent el millor plat de mongetes del ganxet. Els cinc participants El Cau i la Casa de la Mestra, de les Franqueses, i DO i El Trabuc, de Granollers, i el Portal Vell - La Cruïlla de Lliçà d’Amunt.

El concurs començarà a les 16.30 h a les Antigues Escoles, i el guanyador rebrà 100 kg de mongetes del ganxet, coneguda per ser la més fina de totes les varietats de mongeta.

D’altra banda, la 8a Festa de la Mongeta del Ganxet de Llerona també comptarà amb una cercavila i ballada dels Gegants de les Franqueses; castells amb els Xics de Granollers, i una ballada de sardanes amb al cobla Ciutat de les Roses.

 

Edicions locals