Actuació policial contra el tràfic il·legal d’animals exòtics

Un veí del Barri Antic de Parets tenia una vintena de serps i iguanes sense la documentació necessària

Societat

Actuació policial contra el tràfic il·legal d’animals exòtics
Actuació policial contra el tràfic il·legal d’animals exòtics

Parets del Vallès

La Policia Local de Parets i agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han intervingut en la identificació d’un presumpte delicte contra la flora i la fauna per tinença il·legal d’animals exòtics.

Els fets van tenir lloc el passat dimecres, dia 21, quan els agents dels dos cossos van entrar en un local del Barri Antic davant la sospita que el propietari acumulava animals per a la seva venda il·lícita. Els agents locals tenien sota vigilància l'immoble des de feia setmanes, amb indicis sobre la tinença d'animals protegits.

Un cop inspeccionat el local, els agents van poder comprovar que hi havia una vintena d'animals d'espècies exòtiques i/o protegides entre serps i iguanes, i que el propietari no disposava de la documentació necessària per a la seva tinença i custòdia. Tot i això, els agents van poder verificar que els animals es trobaven en terraris i en bon estat de salut.

La Guàrdia Civil, que és el cos policial amb competències en aquesta matèria, ha obert diligències i ha tramitat la corresponent denúncia administrativa per un presumpte delicte contra la flora i la fauna.

Curs de formació

Precisament aquest passat dijous, dia 22, el Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets (GRENP) impartia un taller teòric i pràctic sobre la manipulació d’espècies perilloses com aranyes o escorpins. Una activitat de formació dirigida a l'Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra.

Aquest és un problema amb el qual es troben els agents, cada vegada amb més freqüència, per la imprudència de col·leccionistes o particulars que tenen a casa seva animals d'aquestes característiques.

Al taller també hi van assistir membres de la Policia Local i de Protecció Civil de Parets.

Edicions locals